Obersnel: Stečajni postupak u 3. maju nakon izgubljene godine s besplodnim pregovaranjem

Uprava Uljanik grupe "nakon svega negativnog što je učinila nastavlja i u novom sastavu s takvom praksom" - istaknuo je Obersnel.

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 29.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

“Ovo sve je rezultat neodgovornosti Uprava Uljanika i 3. maja, koje su odobravale međusobne ogromne pozajmice bez instrumenata osiguranja”, rekao je Obersnel na konferenciji za novinare.

Odgovornost je prije svega, ustvrdio je, na Upravi Uljanik grupe koja “nakon svega negativnog što je učinila nastavlja i u novom sastavu s takvom praksom”, zadržavajući direktora 3. maja na njegovoj poziciji iako se, kaže, očekivalo da će barem njega smijeniti.

Direktor 3. maja najodgovorniji za pozajmice Uljaniku 

“On je najodgovorniji za odobrenje pozajmice Uljanik grupi”, rekao je i pozvao Upravu Uljanik grupe i Vladu da učine sve što mogu da se izdvoji 3. maj iz te grupacije te da pronađe strateški partner za riječko brodogradilište, kao jedini spas od stečaja.

U godini na zalasku Obersnel među pozitivnim događanjima u okviru djelovanja gradske uprave ističe aktivnost u ugovaranju i povlačenju novaca iz europskih fondova.

To, tvrdi, pokazuje izuzetnu odgovornost i spremnost nadležnih gradskih službi. Ističe kako su gradska uprava, komunalna društva i ustanove kojima je osnivač grad u proteklom razdoblju zajedno ugovorile više od bespovratnih 1,5 milijardi kuna iz EU fondova.

Od toga, dodaje, najviše otpada na veliki projekt vodovoda i odvodnje u Rijeci i okolici vrijedan 1,7 milijardi kuna, od čega su novci iz EU fondova 1,2 milijarde.

(Hina)

FOTO: Youtube (screenshot)

Tagovi: 3. Maj, uljanik, vojko obersnel,