Obilježavanje 130 godina zdravstvenog turizma

Treniranje, joga, razne tehnike masaže, wellness i spa centri...

  • Kultura
  • Objavljeno 28.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Manifestacijom “Ožujak – oaza wellnessa”, uz brojne programe, treninge, radionice i tretmane, Opatija obilježava 130 godina od proglašenja prvim klimatskim lječilištem na Jadranu te postaje centar zdravstvenog turizma Hrvatske. Središnji program održat će se već u subotu, 2. ožujka kada će Dan zdravlja, vitalnosti i ljepote predstaviti ponudu wellness i kozmetičkih centara te radionice i predavanja vrhunskih stručnjaka, prenosimo sa službenih stranica Grada Opatije.

Prva prilika za temeljito buđenje duha i tijela u sklopu manifestacije „Ožujak – oaza wellnessa“ u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije stići će već u subotu, 2. ožujka i to u 9 sati jutarnjom trening šetnjom koja započinje ispred Grand hotela 4 opatijska cvijeta.

Zatim u 10 sati kreće prvo ovogodišnje nordijsko hodanje kroz povijest Opatije ispred Ville Angioline dok će Conference park 25/7 (Hotel 4 opatijska cvijeta) od 10 do 17 sati ugostiti Dan zdravlja, vitalnosti i ljepote.

Posebna atrakcija ovog sajma bit će virtualna vožnja biciklom od Opatije do Mošćeničke Drage, koju će posjetitelji moći doživjeti zahvaljujući trenažeru na koji je bicikl postavljen. Simuliranjem opterećenja pri usponima i padinama na pravoj stazi, a pri tome istovremenom sinkronizacijom videa sa brzinom kretanja korisnik zapravo dobiva iskustvo kao da vozi na stvarnoj lokaciji.

Osim toga, posjetitelji sajma moći će isprobati besplatne masaže, kupiti tretmane i wellness programe s velikim popustima i istražiti posebne ponude kozmetike.

Tijekom poslijepodneva, od 12:30 do 15 sati, susjedna Antica Osteria da Ugo nudit će dvije varijante zdravog ručka po cijeni od 95 kuna, a na trgu ispred hotela Royal održat će se vježbanje uz Thalasso Fit Challenge i Dynamic Fitness škola.

Subota, 9. ožujka

U subotu, 9. ožujka, dan će početi uz ekološki sajam na opatijskom “mrkatu” i besplatnu nordijsku šetnju kroz povijest Opatije u organizaciji KŠR Gorovo. Uz stručno vođenje, osigurani su i štapovi za 40 sudionika, a ove će se šetnje nastavljati i svake subote do kraja mjeseca, sa startom ispred Ville Angioline u 10 sati. Tijekom poslijepodneva trajat će otvorena vrata Dynamic Fitnessa u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, koja će otvorenima ostati i svake subote u ožujku.

Zanimljivu besplatnu bioterapijsku radionicu za dame, povodom Međunarodnog dana žena, održat će Damir Manola od 16 do 18 sati u dvorani KD Zora.

Dan bogat događanjima zaključit će trail utrka Noćna Rika Carmen Sylva sa startom na kupalištu Slatina u 19 sati, koja će povesti trkače rutom kroz šumsko šetalište Carmen Sylva do Pobri, a nakon spusta na plažu Lipovica Lungomarem natrag do Slatine. Uz sportski, utrka će imati i humanitarni karakter jer će se dobrovoljni prilozi sudionika donirati Udruzi osoba s invaliditetom Grada Opatije, ali i zabavni program uz DJ-a.

Nedjelja, 10. ožujka

U nedjelju, 10. ožujka, najpoznatiji hrvatski trener i motivator Mario Mlinarić održat će trening na otvorenom u parku ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer s početkom u 10 sati, a besplatni “MM treninzi” održavat će se i svake nedjelje do kraja mjeseca.

Tijekom manifestacije “Ožujak – oaza wellnessa” održavat će se i besplatne radionice Yoga i meditacija u pokretu Medical Wellness akademije 5., 12. i 19. ožujka te radionica obuke masaže za parove “Ruke koje vole” Ortosan – Medical Wellness centra 11. i 27. ožujka. U Amadria Park hotelu Milenij održavat će se vikend radionice, 02.-03. ožujka Yoga vikend, a 09.-10. ožujka i  23.-24. ožujka Wellness u funkciji zdravlja. Tijekom opatijskog mjeseca sporta i zdravlja, hoteli i wellness centri pripremili su posebne ponude tretmana i wellness programa uz značajne popuste, a više informacija o programu i ponudi može se pronaći na internetskim stranicama Turističke zajednice – visitopatija.com.

(Grad Opatija)

foto: Grad Opatija

Tagovi: 130 godina, brzo hodanje, jadran, lječilište, manifestacija, opatija, programi, radionice, zdravstveni turizam,