Obiteljski filmovi u Dječjoj kući u Rijeci

Besplatne projekcije filmova Priče o Franzu i Moj tata kobasica i festivalski forum

  • Kultura
  • Objavljeno 19.10.2022
  • Piše: Duje Krstulović

14. Festival prava djece poznat i pod motom “Mali festival za velike teme” i ove godine uz programe namijenjene osnovnim i srednjim školama, donosi poseban filmsko – edukativni program Dobre vibracije. Program će se održati u subotu, 22. listopada u Dječjoj kući u Rijeci, i to u dva termina –  11:00 i 16:30 sati.

U program Dobre vibracije namijenjenog roditeljima i djeci prikazuju su dva filma: U 11:00 sati kreću Priče o Franzu (r. Johannes Schmid, 2022.) – obiteljska komedija snimljena prema junaku romana Christine Nöstlinger u čijem je središtu školarac Franz, koji kao najmanji u razredu počinje pratiti popularnog influencera fitnessa, a od 16:30 sati na rasporedu je Moj tata kobasica (r. Anouk Fortunier, 2021.), koji govori o Zoe čiji otac odluči dati otkaz u banci i postati glumcem kako bi ostvario životni san pri čemu postane maskota kobasice.

Svi filmovi se prikazuju s titlovima za gluhe i nagluhe osobe i audiodeskripcijom za slijepe i slabovidne osobe. Ulaz na projekcije je besplatan i moguć je do popunjenja kapacitete. Rezervacije mjesta na edukacija@art-kino.hr.

Uz projekcije održat će se i Festivalski forum u kojima će mladi razgovarati sa stručnjacima o relevantnim temama za svoju generaciju. U Rijeci će tako voditeljica Diana Kovačić s mladima govoriti o ekološkoj temi i svakodnevnim održivim navikama u sklopu modula Živim zeleno i održivo – mala radionica za velike životne odluke. 

Program i raspored 14. Festivala prava djece dostupan je na web stranici:

www.festivalpravadjece.com

Facebook stranica: https://www.facebook.com/FestivalPravaDjece

Instagram stranica: www.instagram.com/festivalpravadjece

YouTube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCGyfpRXxAtXAh_nQQnuL3OA

Tagovi: Mali festival za velike teme, Priče o Franzu,

Pročitaj još