Objavljen program i raspored jubilarnog Pulskog filmskog festivala

U nizu popratnih filmskih programa u Areni, Istarskom narodnom kazalištu, Kinu Valli, Ambreli i na Brijunima prikazat će gotovo 80 filmova

  • Lifestyle
  • Objavljeno 27.06.2023
  • Piše: Duje Krstulović

Uz 20 hrvatskih filmova i manjinskih hrvatskih koprodukcija koje su u konkurenciji za Zlatne arene, Pulski filmski festival koji se održava od 15. do 23. srpnja 2023. u nizu popratnih filmskih programa u Areni, Istarskom narodnom kazalištu, Kinu Valli, Ambreli i na Brijunima prikazat će gotovo 80 filmova. Na internetskim stranicama Festivala objavljen je raspored projekcija, a ulaznice za pojedinačnu filmsku večer u Areni, kao i komplet ulaznica za sve večeri moguće je kupiti online od utorka, 27. lipnja

“Kroz popratne programe Pulskog filmskog festivala želimo se osvrnuti na kulturni i produkcijski kontekst u kojem hrvatski filmovi nastaju. Popratni, nenatjecateljski programi festivala stoga uključuju izbor iz produkcije zemalja sličnog kulturnog kruga, filmove koji istražuju odnos kinematografije i povijesti pa sve do studentskih filmova koji nam predstavljaju nova autorska imena i time pružaju svojevrsni uvid u budućnost”, izjavio je selektor filmskih programa Mario Kozina.

“Prikazat ćemo gotovo osamdeset filmova na više od 100 projekcija i želimo da grad živi s Festivalom cijeli dan. Od 11 sati započinjemo s najboljim manjinskim koprodukcijama, u Istarskom narodnom kazalištu prikazujemo sjajne filmove, od premijera, debitantskih uspješnica do filmova već etabliranih autora. U Areni donosimo filmove za najširu publiku. Posebno ističem svečane projekcije hrvatskih filmova u 19 sati u INK na kojima će gostovati filmske ekipe i pozivam publiku da ih podrži”, istaknuo je umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Danijel Pek.

PoPularna Pula u spektakularnom ambijentu Arene

Antički amfiteatri svojim su građanima nudili zabavu, a PoPularna Pula osmišljena je upravo kako bi podsjetila na povijest centralne festivalske lokacije – pulske Arene gdje će u drugome terminu biti prikazivana raznolika sekcija filmskih naslova, koji uključuju autorske i regionalne hitove te premijeru restauracije klasika. U spektakularnom ambijentu bit će prikazani Oppenheimer Christophera Nolana, dan prije nego što krene u distribuciju u kina diljem svijeta. Tu su i dugoočekivana satirična komedija Barbie Grete Gerwig te Asteroid City Wesa Andersona. U Areni ćemo gledati i novu komediju Nannija Morettija Sunce budućnosti koja je nedavno prikazana i u konkurenciji Filmskog festivala u Cannesu te srpsku kinouspješnicu Indigo kristal Luke Mihailovića. Program uključuje i restauraciju filma Gosti iz galaksije (1981) našeg oskarovca Dušana Vukotića koja je zahvaljujući svojim neobičnim idejama i odličnim soundtrackom već izgradila i kultni status.

Cjelokupni program PoPularna Pula

Prodaja ulaznica
Za programe Pulskog filmskog festivala koji se održavaju svake večeri u Areni naplaćuju se ulaznice po cijeni od 5 eura za večer, a moguće je kupiti i komplet ulaznica za sve filmske večeri u Areni u iznosu od 30 eura. Ulaznice se od 27. lipnja 2023. mogu kupiti online na ovoj adresi, dok fizička prodaja započinje 8. srpnja na Festivalskom informativnom punktu na Giardinima, a ispred Arene od 15. Srpnja. Ulaz na projekcije na ostalim festivalskim lokacijama je slobodan. Više informacija pronađite na službenoj internetskoj stranici Pulskog filmskog festivala.

Tagovi: arena, PoPularna Pula, pulski filmski festival, raspored,