Od Dubrovnika do Pule, tragovima najljepše hrvatske glazbene tradicije

Klape koje će zapjevati neke od najljepših pjesama su jedna od najslavnijih klapa Cambi, izvrsna klapa Šufit iz Splita, slavna Klapa Iskon, dubrovačka klapa Kaše...

  • Kultura
  • Objavljeno 02.06.2022
  • Piše: Frane Stipanić

Manje od mjesec dana ostalo je do jedinstvenog glazbeno scenskog spektakla u pulskoj Areni – Večer klapske glazbe. Koncert je to koji obilježava početak glazbene sezonu u Puli. Ova tradicionalna hrvatska vokalna glazba, koju je UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine Europe, 18. lipnja oriti će se pulskom Arenom. Klape koje će zapjevati neke od najljepših pjesama su jedna od najslavnijih klapa Cambi, izvrsna klapa Šufit iz Splita, slavna Klapa Iskon, dubrovačka klapa Kaše, Sv. Juraj Hrm također iz Splita, riječka Luka te Vinčace iz Novog Vinodolskog.

„Glas je najljepši ljudski instrument, a naše klapsko pjevanje nema konkurenciju i zato je od izuzetne važnosti da produciramo i promoviramo ovakve koncerte i njegujemo hrvatsku nematerijalnu kulturnu baštinu’’, rekao je Tomislav Kašljević, producent ovog klapskog spektakla.

Ovaj dvosatni program pod voditeljskom palicom Branka Uvodića pretvoriti će pulsku Arenu u malo mediteransko mjesto, a posjetitelje odvesti na glazbeno putovanje hrvatskom glazbenom tradicijom od Dubrovnika do Pule.

Tagovi: pulska arena, Večer klapske glazbe,