Od iduće jeseni prva generacija studenata dentalne medicine na engleskom!

Prođe li postupak akreditacije, studij će već od iduće jeseni pohađati prva generacija od 20 studenata! :) Pročitajte u nastavku kako upasti...

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 11.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

U sklopu Dana Medicinskog fakulteta jučer je predstavljen budući studij dentalne medicine na engleskom jeziku koji će, prođe li postupak akreditacije, već od iduće jeseni pohađati prva generacija od 20 studenata.

Riječ je o šestogodišnjem studiju koji se naslanja na 45 godina dugu tradiciju riječkog studija dentalne medicine.

Od velike pomoći u pokretanju studija dentalne medicine na engleskom jeziku je ranije pokrenut studij medicine na engleskom koji je, prema ocjeni prorektora za znanost prof. dr. Alena Ružića, bio vizionarski projekt Medicinskog fakulteta.

KAKO UPASTI?

Kandidati koji budu željeli upisati studij dentalne medicine na engleskom jeziku moraju imati završeno četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje te barem dvije godine odslušane fizike, kemije i biologije. Vrednovat će se i uspjeh kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje, a morat će položiti i razredbene ispite iz fizike, biologije i kemije te test manualnih sposobnosti. U planu je i organizacija pripremnih tečajeva za kandidate, a riječ je o visoko intenzivnim tečajevima s konzultacijama koje će držati nastavnici Medicinskog fakulteta, najavila je voditeljica studija, što je prenio portal Fiuman.

Prodekanica za studij dentalne medicine prof. dr. Sonja Pezelj-Ribarić podsjetila je da je prije dvije godine pokrenut preddiplomski studij dentalne higijene te je najavila kako je u planu pokretanje i preddiplomskog studija dentalne tehnologije.

Tagovi: dentalna medicina, engleski jezik, obrazovanje, studij,