Odbačen prigovor Hrvoja Burića na stegovnu mjeru udaljavanja sa sjednice

Burić: "Možete što hoćete, ali nećete dokle hoćete"

  • Politika
  • Objavljeno 01.03.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Riječko Gradsko vijeće je većinom glasova odbacilo prigovor vijećnika Hrvoja Burića (Nezavisna lista Bura) protiv stegovnih mjera udaljavanja sa sjednice i udaljavanja sa sjednice u dvostrukom trajanju, koju mu je izrekao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat (HNS) na prethodnoj sjednici – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Kako je navedeno u mišljenju Odbora za Statut, poslovnik i propise, izricanju stegovne mjere udaljavanja sa sjednice prethodilo je izricanje dvaju blažih stegovnih mjera, opomene te opomene s oduzimanjem riječi, a Burić je, unatoč izrečenim mjerama, nastavio narušavati red na sjednici te mu je izrečena stegovna mjera udaljavanja.

Većina članova Odbora smatra da Burićev prigovor nije opravdan budući da nakon izricanja stegovne mjere udaljavanja sa sjednice nije ispunio svoju dužnost neodgodivog napuštanja sjednice, nego je nastavio sudjelovati u raspravi i narušavati red na sjednici.

Hrvoje Burić rekao je da je pripremio prijedlog za razrješenje predsjednika Gradskog vijeća te da će se vidjeti da su mjere neutemeljene i neopravdane, dodavši da postoji snimka sjednice. Naglasio je da HNS ima jedan posto potpore birača i neprihvatljivo mu je, kako je rekao, da mu takvi politički patuljci određuju sudbinu.

SDP-u je poručio da se različito ponašaju kod izbacivanja iz Sabora, suprotno nego kad se radi o riječkom Gradskom vijeću. “Možete što hoćete, ali nećete dokle hoćete”, poručio je Burić.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Gradsko vijeće, hrvoje burić, nezavisna lista bura, rijeka, udaljavanje sa sjednice,