Odbrojavanje do mogućeg stečaja 3. maja – situacija se mijenja iz sata u sat

Obersnel: Nadam se da stečaja u 3. maju neće biti, a ako ipak bude, nadam se stečaju s preustrojem

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel rekao je u četvrtak na aktualnom satu Gradskog vijeća kako se nada da će biti deblokiran račun Brodogradilišta “3. maj” i radničke plaće isplaćene, te da će se izbjeći stečaj, a ako ipak do njega dođe, da će to biti stečaj s preustrojem – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Obersnel je rekao da je teško reći hoće li račun biti deblokiran i plaće isplaćene te da je Grad Rijeka, kao i još neki vjerovnici, nakon naznaka mogućnosti dogovora vjerovnika, skinuo svoju blokadu s računa 3. maja. Dodao je da ga čudi i brine što to nije učinila država za oko 30 milijuna svojih potraživanja za poreze, doprinose i drugo, te da to za njega nije ohrabrujuća činjenica.

Ako se blokade ne skinu i plaće ne isplate do 12. ožujka, za kada je zakazano novo ročište na Trgovačkom sudu, vjerojatno će biti proglašen stečaj, no, nadam se da će se to izbjeći. Ako ne, nadam se da to neće biti stečaj s likvidacijom, nego stečaj s preustrojem, kazao je Obersnel odgovarajući na pitanja na aktualnom satu.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: 3. Maj, brodogradilište, deblokiran, Gradsko vijeće, plaće, račun, radničke, stečaj, vojko obersnel,