Odlične vijesti za jadranske luke – novac treba potrošiti ove godine!

Butković: "Iz godine u godinu povećavamo iznose za financiranje takvih i sličnih projekata"

Ugovori vrijedni 80 milijuna kuna, kojima će se izgraditi i sanirati 13 jadranskih luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, potpisani su u četvrtak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Ugovori o dodjeli proračunskih sredstava odnose se na sedam jadranskih županija, u kojima se financira ukupno 25 infrastrukturnih projekata, a potpisali su ih resorni ministar Oleg Butković te ravnatelji lučkih uprava koji su dobili sredstva – Rabac, Crikvenica, Rab, Bakar-Kraljevica-Kostrena, Novi Vinodolski, Novalja, Senj, Zadar, Korčula, Vela Luka te lučke uprave Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

“Iz godine u godinu povećavamo iznose za financiranje takvih i sličnih projekata, gradnje, rekonstrukcije lučke infrastrukture u našim obalnim županijama. Do sada smo potpisali ugovore za sedam projekata iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti oko 200 milijuna kuna, projekata koji se po prvi puta financiraju iz fondova EU”, rekao je ministar Butković, dodavši da se nikada do sada nije toliko ulagalo u lučku infrastrukturu.

“Novac treba potrošiti ove godine i završiti radove prije turističke sezone!”

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora, sve županijske lučke uprave će raspisati natječaje jer novac, kazao je ministar, treba potrošiti ove godine, a ubrzo dolazi turistička sezona, kada će radovi biti obustavljeni.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola zahvalio je ministru u ime svih potpisnika ugovora zbog toga što, kako je rekao, zna prepoznati njihove potrebe.

Od projekata veće vrijednosti, Lučka uprava Rabac dobila je 6 milijuna kuna za rekonstrukciju komunalnih vezova u Trgetu, dok su dva projekta Županijske lučke uprave Rab, rekonstrukcija luke Melag i dogradnja platoa u trajektnoj luci Mišnjak, vrijedna 14,5 milijuna kuna.

Nadalje, Županijska lučka uprava Novi Vinodolski dobila je 8 milijuna kuna za dogradnju luke Povile, a Lučka uprava Senj 4,7 milijuna kuna za izvanredno održavanje luke Senj.

Deset milijuna kuna dobila je Lučka uprava Šibensko-kninske županije za svoja tri projekta, a istu je svota otišla i za pet projekata Županijske lučke uprave Zadar.

Tri projekta Splitsko-dalmatinske županije vrijedna su 9,6 milijuna kuna, dok su dva projekta Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije vrijedna 5 milijuna kuna , koliko je dobila i Korčula za izgradnju nove operativne obale uz trajektni pristan Dominče.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: gradnja, jadran, luke, novac, oleg butković, projekti, rekonstrukcija, sanacija, ugovori,