Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Rijeke održan u dvorani Centra Zamet

480 mališana uživalo je ove godine u natjecanjima

  • Sport
  • Objavljeno 14.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke na kojem je nastupilo oko 480 djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta održan je u dvorani Centra Zamet.

U gradskom natjecanju sudjelovalo je oko 480 djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta, a pobjednik gradskog natjecanja natjecat će se na županijskom natjecanju na Rabu, 18. svibnja 2019. godine.

Hrvatski olimpijski odbor po osamnaesti put održava sportsko natjecanje dječjih vrtića pod nazivom Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske kojem prethode lokalna natjecanja. Tako se u Rijeci organizira Olimpijski festival dječjih vrtića na gradskoj razini.

Ovim projektom Hrvatski olimpijski odbor promiče olimpijske ideale kao što su poštovanje pravila igre, poštovanje drugih natjecatelja, poštovanje službenih osoba koje su zadužene za provođenje pravila, fair play, samodisciplina, timski rad, samopoštovanje i odbacivanje nasilja.

Cilj projekta je promocija olimpizma, odgajanje djece putem športa i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Ovu akciju podržava i Klub riječkih olimpijaca čiji su se članovi družili s djecom i pokušali im prenijeti dio olimpijskog duha. Olimpijada vrtića održana je uz financijsku pomoć sponzora i donatora – Udruge nogometnih sudaca, atletskih sudaca i Grada Rijeke.

U konačnom poretku – ukupno dječaci i djevojčice – prvo mjesto osvojio je Dječji vrtić Sušak III, drugo mjesto pripalo je vrtiću Zamet I, a treće vrtiću Sušak I, dok je nagrada za fair play dodijeljena vrtiću More II.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: djeca, dječji vrtići, dvorana centra zamet, natjecanje, olimpijski festival,