Opasnost za naše četveronožne prijatelje!

Opoziv dvije vrste "Hill's" konzervi hrane za pse

  • Lifestyle
  • Objavljeno 06.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Ministarstvo poljoprivrede u utorak je izvijestilo o opozivu hrane za pse u konzervi američke tvrtke “Hill’s Pet Nutrition”, “Hill’s Prescription Diet Canine” i “Hill’s Science Plan Mature Adult Active Longevity Chicken”, koji je ta tvrtka provela vlastitom odlukom zbog potencijalno mogućih povećanih razina vitamina D u navedenim proizvodima.

Tvrtka DDL Zagreb d.o.o., ovlašteni uvoznik i distributer proizvoda Hill’s za Hrvatsku, nije prodala niti distribuirala izdvojene konzervirane hrane za pse na hrvatskom tržištu, a vlasnicima pasa, koji su eventualno kupili proizvode izdvojenih serija, putem Internet prodaje, savjetuje se prestanak hranjenja pasa tim proizvodima, stoji u priopćenju.

Naime, peroralni (oralnim unosom u organizam) unos povišenih razina vitamina D, koji je esencijalni nutrijent za pse, može dovesti do mogućih zdravstvenih problema ovisno o samoj razini vitamina i duljini primjene.

Psi mogu iskazivati simptome kao što su povraćanje, gubitak apetita, pojačan osjećaj žeđi, pojačano mokrenje, pojačano slinjenje i gubitak tjelesne težine. Primjena povišenih razina vitamina D može rezultirati s ozbiljnim zdravstvenim problemima kod pasa uključujući poremećenu funkciju bubrega.

Vlasnici pasa čiji su psi konzumirali bilo koju od hrane navedene na listi proizvoda i čiji psi pokazuju bilo koje od navedenih simptoma, trebaju kontaktirati svog veterinara. U većini slučajeva, očekuje se potpuni oporavak životinje nakon prestanka hranjenja tim proizvodima, stoji u priopćenju.

Za sve dodatne informacije može se kontaktirati proizvođač na adresi contactus@hillspet.com ili uvoznik i distributer za Hrvatsku: info@ddlzagreb.hr.

Informacije se mogu pronaći i na adresi: www.hillspet.com/productlist.

(Hina)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: Hill's konzerve, hrana za pse, vitamin D,