Opera ”Romeo i Julija” doživjela veliki uspjeh u Ravenni

Opera je pred prepunim gledalištem, uz nesvakidašnji dugačak i srdačan pljesak, ovacije i povike na kraju dviju izvedaba, doživjela veliki uspjeh.

  • Kultura
  • Objavljeno 22.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Nakon riječke premijere 12. siječnja opera ”Romeo i Julija” izvedena je u Ravenni 18. i 20. siječnja pred rasprodanim gledalištem, gdje ju je vidjelo više od 1700 ljudi.

Nakon povratka iz Ravenne redatelj Marin Blažević, ujedno i intendant HNK Ivana pl. Zajca, rekao je da mu je važnija uloga intendanta jer ga je, kao i na mnogim gostovanjima dosad, “ponosom ispunio ne samo vrhunski profesionalizam svih suradnika u kazalištu, od tehnike preko zbora i orkestra do opernih solista, nego i njihov izvedbeni entuzijazam”.

U glavnim ulogama nastupili su Margarita Levchuk i Jesus Alvarez, a u sporednima Eugeniy Stanimirov, Michael Wilmering, Ivana Srbljan, Dario Bercich i drugi.  U premijernoj izvedbi u Rijeci u glavnim su ulogama bili Anamarija Knego i Aljaž Farasin.

Dramaturginja i prevoditeljica libreta je Lada Čale Feldman, scenograf i oblikovatelj svjetla Alan Vukelić, kostimografkinja Sandra Dekanić, a scenski pokret i koreografiju osmislila je Mila Čuljak.

FOTO: Youtube screenshot (MojaRijeka)

Tagovi: HNK Ivana pl. Zajca, opera, romeo i julija,