OPREZ! Divljač na cesti: U proteklih desetak dana 11 sudara sa životinjama na području PGŽ

Vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja

  • Lifestyle
  • Objavljeno 16.10.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Proteklih desetak dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 11 sudara sa životinjama na cesti.

Na području Kostrene, Kraljevice, zatim Rijeke, Viškova i Vrbovskog vozači osobnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik, a u jednom događaju na širem području Viškova je evidentiran i sudar autobusa sa srnećom divljači.

Sudara sa životinjama je bilo i na području otoka Krka i Matulja gdje su divlje svinje udarile u osobna vozila, dok je na širem području Novog Vinodolskog jelen istrčao na kolnik i udario u osobno vozilo. U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 43.000 kuna.

Upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

foto: pixabay

Tagovi: divljač, policija, sudari, vozači, životinje,