Oprez vozači – životinje na cesti!

Poštedite životinjske živote i ne olakšavajte si novčanik - usporite!

Policija je tijekom mjeseca veljače na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala 20 sudara vozila sa životinjama, priopćava policija PU primorsko-goranske.

Riječ je o događajima na području Bakra, Brod Moravica, Delnica, Dramlja, Jadranova, Krasice, Matulja, Novog Vinodolskog, Viškova, Vrbovskog te u mjestima otoka Krka, u kojima je na osobna i teretna vozila naletjela srneća divljač.

U navedenom razdoblju zabilježeni su i naleti osobnih vozila na domaće životinje u Omišlju i Čavlima (konj i mačka). U sudarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a uginule životinje preuzeli su djelatnici nadležnih tijela. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 70 tisuća kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

(PU primorsko-goranska)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: cesta, oprez, policija, PU primorsko goranska, srne, sudar, vozači, životinje,