Optužnica protiv skupine krijumčara heroina i marihuane

Šesteročlana skupina prokrijumčarila i preprodala 20 kilograma heroina i pet kilograma marihuane

  • Lifestyle
  • Objavljeno 05.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Uskok je nakon istrage pred riječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv šesteročlane skupine koja je navodno prokrijumčarila i preprodala 20 kilograma heroina i barem pet kilograma marihuane.

Tužiteljstvo tvrdi da je navodni vođa dilerskog lanca 44-godišnji J. R. od 19. lipnja 2017. do 19. lipnja 2018. u Rijeci, Splitu, Zagrebu i drugim mjestima u Hrvatskoj te na području Bosne i Hercegovine “u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike radi kontinuirane kupovine, krijumčarenja i daljnje preprodaje većih količina heroina, marihuane, kokaina i amfetamina”.

Od više navrata potom je od “raznih osoba u inozemstvu” kupio najmanje 20 kilograma heroina za najmanje 360.000 eura i najmanje pet kilograma marihuane za najmanje 12.500 eura. Osim toga s drugookrivljenim je kupio i manje količine heroina i amfetamina.

Drogu je J. R. navodno sam ili u dogovoru s drugima krijumčario u Hrvatsku te je skladištio i skrivao u svojoj obiteljskoj kući.

Uskok ističe i da je šestooptuženi koji je sudjelovao u financiranju kupovine droge, heroin i marihuanu sa skrivenih lokacija prenosio u Rijeku, gdje su prepakiravani i pripremani za preprodaju.

Preprodajom droge okrivljenici su navodno zaradili najmanje 264.000 kuna, od čega su dio iskoristili za daljnju nabavu droge, a dio podijelili prema ranijem dogovoru i pojedinačnim ulogama.

(Hina)

foto: Hina (FaH/ Damir SENČAR /ds)

Tagovi: heroin, marihuana, optužnica, Uskok,