Osumnjičeni za nabavljanje droge preko darkneta

Riječki ODO sumnjiči 27-godišnjakinju da je u rujnu ove godine preko skrivene internernetske stranice darkneta naručila isporuku 107 grama amfetamina ...

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Rijeci izvijestilo je da je ispitalo osumnjičenu 27-godišnjakinju i 24-godišnjaka i predložilo da ih se zadrži u istražnom zatvoru zbog nabavljanja droge preko darkneta, dijela interneta nedostupnog preko klasičnih pretraživača – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Riječki ODO sumnjiči 27-godišnjakinju da je u rujnu ove godine preko skrivene internernetske stranice darkneta naručila isporuku 107 grama amfetamina, što joj je i dostavljeno.

Ona i 24-godišnjak imali su u stanu u kojemu borave 367 komada droge MDMA, to jest ecstasyja, 119 grama MDMA, 43 doze LSD-a, 19 grama marihuane te manje količine droge Psilocibina i Amfetamina, koje su nabavili preko interneta. U stanu je pronađena i vaga za precizno mjerenje.

Policijska akcija u kojoj je uhićeno dvoje osumnjičenih izvedena je u suradnji sa Službom kriminaliteta droga primorsko-goranske Policijske uprave, Službom kriminaliteta droga PNUSKOK-a te uredom časnika za vezu njemačke carine i carinske policije pri Veleposlanstvu SR Njemačke u Zagrebu.

Policija je 20. studenoga kod 27-godišnjakinje pronašla 100 grama amfetamina, a u premetačini stana i preostalu drogu.

To je kriminalističko istraživanje rezultat uspješne, višegodišnje suradnje između hrvatske policije i njemačke carinske policije na razotkrivanju te vrste kriminala i sprječavanju trgovine drogom preko darkneta, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Za ulaz na stranice darkneta potreban je poseban softver, a njime se nerijetko koristi za različite oblike kriminala.

Foto: Pixabay

Tagovi: darknet, droga,