Otvoren Centar zdravlja Magnolija u Lječilištu Velom Lošinju

Zlatko Komadina: "Revitalizacija Lječilišnog centra Velog Lošinja jedan je od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva"

U Lječilištu Velom Lošinju u petak je svečano otvoren novouređeni Centar zdravlja Magnolija u kojem će se pružati specijalističko-konzilijarne usluge dermatologije i venerologije, fizikalne medicine i rehabilitacije te fizikalne terapije.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ocijenio je da je revitalizacija Lječilišnog centra Velog Lošinja jedan od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva, a cilj je tih ulaganja brendiranje same ustanove, otoka Lošinja i regije Kvarnera kao destinacije zdravstvenog turizma.

“U svim našim zdravstvenim ustanovama digli smo razinu usluga rehabilitacije i prevencije tako da smo po uslugama zdravstvenog turizma danas najrazvijenija hrvatska županija. Slijedi još uređenje parka oko lječilišta i prostora kuhinje, u što planiramo uložiti još oko 10 milijuna kuna.  Sama ustanova nastavit će ulaganja u kvalitetu smještajnih kapaciteta”, rekao je župan, stoji u priopćenju Primorsko-goranske županije.

Uz župana Komadinu, na svečanom otvorenju bili su i ministar turizma Gari Capelli, državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić, gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić, ravnateljica Lječilišta Renata Žugić i drugi uzvanici.

Rekonstrukcijom te nadogradnjom medicinskog trakta s hidroterapijom završena je druga faza projekta Lječilišta, vrijedna oko 17 milijuna kuna

U Centru zdravlja Magnolija pružat će se usluge uz korištenje prirodnih ljekovitih čimbenika i fizikalne terapije radi liječenja, očuvanja i unaprjeđenja zdravlja te odmora. Provodit će se programi liječenja dišnih putova i astme, programi liječenja alergija, programi liječenja bolesti kože i poboljšanja stanja kože kroz dermatologiju i medicinsku kozmetologiju, programi liječenja psorijaze, programi rehabilitacije lokomotornog sustava, preventivni programi kad je riječ o bolestima kardiovaskularnog sustava, tretmani ublažavanja utjecaja stresa uz različite programe za povećanje otpornosti i regeneraciju organizma, usvajanja zdravih životnih navika i programi održanja vitalnosti za osobe treće dobi.

Provodit će se djelatnosti koje ugovara i financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, specijalističko-konzilijarne djelatnosti radi pružanja zdravstvenih usluga iz osnovnoga zdravstvenog osiguranja.

Centar je prilagođen osobama s invaliditetom i europskim standardima uređenja medicinskih prostora i u cijelosti je opremljen uredskom i medicinskom opremom. Nalazi se na rubnom području kompleksa Lječilišta Velog Lošinja, a ukupna površina rekonstruiranog objekta je 1763 četvorna metra.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Centar zdravlja, Lječilišni centar, Magnolija, Veli Lošinj, Zlatko Komadina,