Otvorenje novog vrtića u Fužinama u lipnju

Najavljena su nova zapošljavanja, osobito odgojiteljica i kuharica

Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Fužine David Bregovac obišli su radove na gradilištu dječjeg vrtića u Fužinama. Radi se o projektu vrijednom 9,5 milijuna kuna od kojih je preko 7 milijuna kuna dobiveno iz različitih EU Fondova uz pomoć Primorsko-goranske županije, prenosimo sa službenih stranica Primorsko-goranske županije.

“Izgradnja vrtića u bilo kojem mjestu u Gorskom Kotaru znak je demografske obnove. Važno je za istaknuti da ovdje rade domaći izvođači sistemom modularne gradnje, što traje kraće nego projektiranje, a to je jako bitno u uvjetima Gorskog kotara, gdje vam vremenski uvjeti ograničavaju  izgradnju. Projekt ovog vrtića dokazuje da u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima činimo sve kako bi zadržali našu djecu u svom kraju”, rekao je župan prilikom obilaska.

Načelnik Damir Bregovac naglasio je kako bi se u vrtić sljedeće školske godine trebalo upisati 35 djece dok je maksimalni kapacitet vrtića 52. Najavio je zapošljavanje 4 odgojiteljice i kuharice.

“Vrtić je jako bitan za razvoj naše općine s obzirom da nam populacija odlazi u druge zemlje. Ovo je jedna mjera kojom mislimo smanjiti odlazak i možda privući nazad mlade obitelji koju su odselile u nama bližu Rijeku”, rekao je načelnik zaključivši kako se očekuje otvorenje vrtića na Dan Općine Fužine 13. lipnja.

Izvođač radova je domaća tvrtka Euromodul iz Kukuljanova.

(Primorsko-goranska županija)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: eu fondovi, fužine, gorski kotar, otvorenje, PGŽ, vrtić, Zlatko Komadina,