Otvoreno 42. izdanje međunarodnog IKT skupa Mipro

Najveći i najznačajniji nekomercijalni znanstveno-stručni ICT događaj u ovom dijelu Europe

  • Lifestyle
  • Objavljeno 22.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U Opatiji se od 20. do 24. svibnja održava stručni skup posvećen informatičkoj i komunikacijskoj tehnologiji te elektronici i mikroelektronici.

Skup, koji se zbiva u organizaciji udruge Mipro te uz podršku Grada Rijeke, šest ministarstava Republike Hrvatske i predsjednice Republike, predstavlja najveći i najznačajniji nekomercijalni znanstveno-stručni ICT događaj u ovom dijelu Europe, s ciljem umrežavanja i digitalnog razvoja kroz povezivanje znanosti, tehnologije i gospodarstva.

Svečanom otvorenju i središnjem dijelu skupa nazočio je zamjenik gradonačelnika Marko Filipović koji je u svom uvodnom govoru istaknuo kako četrdesetogodišnji rad udruge Mipro Rijeku obvezuje da bude reprezentativni model grada koji se razvija održivo i na temeljima znanja i inovacija.

„Gradu Rijeci iznimno je bitna dvosmjerna komunikacija s građanima u cilju oblikovanja gradskih razvojnih politika koja uključuje participativno planiranje proračuna Grada te europske projekte usmjerene na proširivanje sustava poduzetničkih inkubatora“, rekao je Filipović, dodavši kako je Grad Rijeka partner projekta „URBAN INNO“ koji će se predstaviti u sklopu ovogodišnjeg Mipro-a.

Nakon prigodnog otvorenja održan je plenarni okrugli stol naziva „Strategija razvoja umjetne inteligencije i pametnih okruženja“ na kojem su sudjelovali ministar gospodarstva Darko Horvat te brojni istaknuti znanstvenici i stručnjaci vodećih instituta, fakulteta i informatičko-komunikacijskih tvrtki.

Ovogodišnji međunarodni IKT skup Mipro kroz bogati petodnevni program sadrži 14 savjetovanja tijekom kojih će se prezentirati 350 prihvaćenih radova iz 34 zemlje i 11 pozvanih predavanja. Osim savjetovanja, program se sastoji i od brojnih događanja i to 5 plenarnih predavanja, 4 radionice, 6 okruglih stolova, 3 seminara, 2 gostujuća događaja, prezentacija tvrtki i izložbi.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: ict, ikt skup, informatički skup, Marko Filipović, mipro, znanstveno-stručni, znanstveno-stručni skup,