Pad lanca restorana Jamie Oliver koštao je radnike 1.000 radnih mjesta

Slavni kuhar Jamie Oliver shrvan nakon što su njegovi restorani stavljeni pod prisilnu upravu

Dvadeset dva od 25 restorana u restoranu grupe Jamie Oliver sada su zatvoreni.

Dva Jamiejeva talijanska restorana i restoran Jamie Oliver’s Diner na zračnoj luci Gatwick nastavit će poslovati u kratkom roku, dok uprava istražuje mogućnosti za prodajna mjesta.

closed_22052019_rijekaonline

“Grupa je nedavno pokrenula proces kako bi osigurala dodatna ulaganja u poslovanje i, od početka ove godine, Jamie Oliver je osigurao dodatna sredstva iz svog džepa od 4 milijuna funti kako bi podržao prikupljanje sredstava”, izjavili su iz uprave u priopćenju.

“Međutim, bez odgovarajućih investicija koje se očekuju i u svjetlu vrlo teškog trenutnog trgovinskog okruženja, direktori su odlučili restorane staviti pod prisilnu upravu.”

Jamie Oliver: “Shrvan sam što su naši omiljeni UK restorani stavljeni pod prisilnu upravu”

U izjavi je dodao: “Također bih želio zahvaliti svim kupcima koji su uživali i podržali nas u posljednjem desetljeću, bilo je pravo zadovoljstvo služiti vam.”

“Pokrenuli smo Jamie’s Italian u 2008. godini s namjerom da pozitivno uzburkamo način objedovanja srednje klase u Velikoj Britaniji, sa sastojcima koji su mnogo vrjedniji i kvalitetniji, najboljim standardima za dobrobit životinja i nevjerojatnom ekipom koja je dijelila moju strast za sjajnom hranom i uslugom. I upravo to smo i učinili.”

jamies_italian_22052019_rijekaonline

“Trenutačna gospodarska neizvjesnost ne pomaže restoranima, iako se tvrtke poput ove Jamieja Olivera, koje su u posljednjih nekoliko godina ‘poletjele’ za proširenjem, čine osobito neizvjesnima. Kao i uvijek, radnici u restoranu i opskrbnom lancu nose najveće troškove odluka u upravi.”

Sindikat je zatražio da osoblje bude zaštićeno i da radnicima bude isplaćen sav novac koji im pripada, uključujući nadnice, praznike i otpremnine

Jamie Oliver koji se proslavio svojim jedinstvenim pristupom kuhanju u emisiji Goli kuhar, nastavio otvaranjem restorana Fifteen gdje je zapošljavao mlade ljude u nepovoljnom položaju, a zatim uzeo pod svoje krilo prehranu djece u školskim kuhinjama pokušavajući ju učiniti zdravijom, gdje je dobio podršku čak i Tonyja Blaira, sada se našao pred zidom.

jamie_22052019_rijekaonline

Poznata je i njegova velika kampanja protiv nezdravog dodanog šećera u pićima, čak i mlijeku u školama, gdje se pokazala njegova briga za zdravlje, ne samo djece, već cijele nacije te za zdravije i jednostavnije obroke koje je pokušao popularizirati kroz nekoliko desetljeća.

Međutim, njegovi restorani posluju bez zastoja diljem svijeta i na njih ne utječu problemi na koje nailazi u Velikoj Britaniji. Nije se proslavio u restoranskom poslu, ali još čekamo vidjeti koji mu je sljedeći korak i hoće li se uhvatiti nekog sljedećeg velikog projekta.

foto: youtube i instagram (screenshot)

Tagovi: jamie oliver, lanac restorana, prisilna uprava, radna mjesta, radnici, restorani, zatvoreni,