Pješice od Njemačke do Japana kroz 16 država noseći poruku prijateljstva

U Hrvatskoj namjerava ostaviti plaketu broj 5 i želja mu je ostaviti je baš u Rijeci

  • Lifestyle
  • Objavljeno 30.04.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Christian Adeler iz njemačkog Lauchringena (pokrajina Baden-Württemberg) krenuo je 14. ožujka ove godine pješice prema Tokiju. Ovaj 36-godišnjak ima namjeru u 16 mjeseci propješačiti 16.000 kilometara i svojevrsnom vrpcom prijateljstva povezati gradove i države kroz koje prolazi.

Put kojim je krenuo vodi ga od Lauchringena preko Švicarske, Austrije, Italije, preko Hrvatske, gdje uz Rijeku namjerava posjetiti Zadar, zatim Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju, Armeniju, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazahstan, Kinu i Japan.

Na svom odredištu u Tokiju želi predati svojevrsnu vrpcu prijateljstva, po njegovoj tvrdnji najveću na svijetu, Međunarodnom olimpijskom komitetu povodom Ljetnih olimpijskih igara.

U svakoj od 16 država kroz koje će pješačiti namjerava u znak prijateljstva, u gradovima koje je unaprijed odabrao, ostaviti jednu kamenu plaketu. U Hrvatskoj namjerava ostaviti plaketu broj 5 i želja mu je ostaviti je baš u Rijeci jer je čitao o našem gradu, povijesti, multikulturalnosti i EPK, odnosno luci različitosti. No, kako sad stvari stoje, kazao je kako će izgleda morati u Hrvatskoj ostaviti dvije plakete s istim brojem, odnosno plaketu broj 5 i 5.1, jer uz Rijeku želi posjetiti i Zadar.

Svjetskog putnika-pješaka Christiana Adelera primio je zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, uručivši mu pritom prigodni poklon, bocu za sportaše u koju će Adeler moći napuniti riječku vodu, uz želju da se ponovo vrati u Rijeku.

Objavljuje Christian AdelerUtorak, 23. travnja 2019.

(Grad Rijeka)

foto: facebook (screenshot)

Tagovi: 1man1way, christian adeler, pješice, plaketa, poruka prijateljstva, rijeka epk,