Pobjednički film Pule prikazivat će se od Valentinova

Na Pulskom filmskom festivalu "Mali" je premijerno prikazan, a osvojio je Veliku zlatnu arenu za najbolji film...

  • Kultura
  • Objavljeno 14.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Kriminalistička drama, film “Mali” redatelja i scenarista Antonija Nuića, koji je trijumfirao na prošlogodišnjem izdanju Pulskog filmskog festivala, počinje se od 14. veljače prikazivati u redovitoj hrvatskoj kinodistribuciji.

Nuićev film prati oca koji nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru zbog dilanja droge radi sve kako bi zadržao skrbništvo nad sinom o kojemu su se dotad brinuli roditelji njegove supruge. Žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad Malim, koji ipak voli oca, njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njim. Oca glumi Franjo Dijak, a sina njegov sin iz stvarnog života, Vito.

Na Pulskom filmskom festivalu “Mali” je premijerno prikazan, a osvojio je Veliku zlatnu arenu za najbolji film, Oktavijana – nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara te Zlatnu arenu za specijalne efekte (Saša Budimir).

Nakon toga imao je i međunarodnu premijeru u natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala te je prikazan, među ostalim, na festivalima u Leskovcu i Tuzli.

Riječ je o svojevrsnom nastavku trećeg dijela iz omnibusa “Seks, piće i krvoproliće” (2004.) o četvorici strastvenih navijača Dinama koje glume Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš. Nakon petnaest godina oni nisu ni blizu stadiona, život ih ne štedi, a nova snaga je Mali koji ih promatra cijeli život i ne namjerava ponoviti njihove greške.

U filmu glume još Rakan Rushaidat, Hrvoje Kečkeš, Bojan Navojec, Robert Ugrina, Živko Anočić, Paško Vukasović, Iva Babić i Ksenija Marinković.

Kostimografkinja filma je Morana Starčević, autor scenografije Nedjeljko Mikac, a skladatelj Hrvoje Štefotić. Montažu potpisuje Marin Juranić, a fotografiju Radislav Jovanov Gonzo.

“Mali” je nastao u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji s Alka Filmom. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a distribuira ga 2i Film.

FOTO: Youtube (screenshot trailera)

Tagovi: antonio nuić, film mali, kino, pula film festival,