Poboljšava se vodno-komunalna infrastruktura u Delnicama, Fužinama i Brod Moravicama

Za Hrvatsku Švicarska je osigurala sredstva u iznosu od 45 milijuna CHF u svrhu smanjenja ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 14.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

„Projekti unaprjeđenja odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, kao i vodoopskrbne infrastrukture u gradu Delnicama te općinama Fužine i Brod Moravice, pridonijet će zaštiti podzemnih voda i održivom gospodarskom razvoju jer će se osigurati bolji i pouzdaniji pristup javnim komunalnim uslugama krajnjim korisnicima u navedenom gradu i općinama“, rekao je direktor tvrtke Komunalac – vodoopskrba i odvodnja d.o.o. Delnice, Boro Tomić, danas na predstavljanju projekata „Vodoopskrba i odvodnja grada Delnice“, „Vodoopskrba i odvodnja općine Fužine“, „Vodoopskrba i odvodnja općine Brod Moravice“ u Fužinama te otvorenju radova.

Događanju su nazočili ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, Velimir Žunac, Nj. E. veleposlanica Švicarske Konfederacije u RH, gđa Emilija Georgieva, zamjenik župana Primorsko-goranske županije, Petar Mamula, generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković te čelnici lokalnih općina i grada Delnice.

„Republika Hrvatska i Švicarska već tri godine uspješno surađuju na provođenju Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u sklopu kojeg se realizira 11 projekata u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna. Većina tog iznosa ulaže se upravo u projekte poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture“, izjavila je veleposlanica Švicarske, Emilija Georgieva.

Za Republiku Hrvatsku Švicarska je osigurala sredstva u iznosu od 45 milijuna CHF u svrhu smanjenja ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije. Švicarsko-hrvatski program suradnje provodit će se do prosinca 2024. godine.

FOTO: Pixabay

Tagovi: delnice, fužine, projekt, vodoopskrba,