Podignuta optužnica protiv Tonija Cetinskog

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u srpnju 2017. u Rovinju.

  • Crna kronika
  • Objavljeno 09.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Prema priopćenju pulskog Općinskog državnog odvjetništva, okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenog 2017. oko 13,55 sati upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja u lijevo, dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada, gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa. Tereti ga se da je vozilom ulazio u taj zavoj bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju može poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu.

Također se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli optužnicu je podiglo zadnjeg dana prošle godine, a objavilo 8. siječnja na svojim internetskim stranicama.

FOTO: Youtube (screenshot)

Tagovi: općinsko državno odvjetništvo pula, optužnica, prometna nesreća, toni cetinski,