Poharane vikendice nedaleko od Platka – riječ je o vandalima ili migrantima?!

Prošli vikend su dvije vikendice bile na meti provalnika, a prema ostavljenom neredu i uništenom krovu, vratima, prozorima i unutrašnjosti kuće - pravih vandala!

  • Crna kronika
  • Objavljeno 10.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Riječ je o usamljenom obiteljskom »vikendaškom naselju« obitelji Miculinić, čije su dvije vikendice prošli vikend bile na meti provalnika, a zapravo prema ostavljenom neredu i uništenom krovu, vratima, prozorima i unutrašnjosti kuće – pravih vandala.

– Gotovo smo sigurni da je riječ o migrantima, jer ih uočavamo, da se motaju ovim predjelima već gotovo dvije godine, a od ovog ljeta intezivno – govore nam Anton Ivo i Rikard Miculinić, otac i sin, vlasnici vikendice. U blizini je i vikendica Antonovog brata Ladislava gdje je bila »migrantska baza«. Dva dana je palio njihovo odjeću, obuću i deke, te vlastite madrace i tepisone koji su bili doslovno neupotrebljivi zbog smrada.
– Ostavili su svoju staru odjeći obuću i deke, a pokupili naše vjetrovke, cipele i vreće za spavanje. Kada su otišli toliko je sve smrdilo, da se to ne može usporediti ni s najgorim svinjcem – objašnjava nam još uvijek vidno uzbuđeni Ladislav za portal Novi List.

– Sve smo morali zapaliti jer ne želimo riskirati s nekom mogućom bolesti, a bilo je tu svega, bolje da vam ne govorim – objašnjava član obitelji Miculinić.

Oni također napominju da je već oko 30-ak, a možda i više vikendica samo u blizini bilo na meti provalnika, a sigurni su da je riječ o migrantima, a ne o običnim provalnicima jer je obrazac provala isti. Bilo je i bliskih susreta s migrantima, kada ih jedna obitelj vidjela u susjedovoj vikendici. Kada su vidjeli desetak nepoznatih muškaraca, nisu htjeli riskirati kontaktom, i samo su se okrenuli i nastavili dalje, nastavlja Novi List.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: Migranti, platak, provala, vandali, vikendice,