Pokušavali ukrasti lijekove iz zdravstvene ustanove

Isto su napravili i početkom mjeseca, a šteta se procjenjuje na minimalno 10.000 kuna

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, starosti 31 i 32 godine, poradi počinjenja kaznenih djela teške krađe provaljivanjem.

Riječ je o počiniteljima koje su policijski službenici jučer, 15. lipnja, u noćnim satima zatekli u središtu Opatije u izvršenju kaznenog djela teške krađe.

Zahvaljujući pravovremenoj dojavi građana policija je počinitelje zatekla i spriječila da iz zdravstvene ustanove otuđe lijekove i ostale predmete. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su istovjetno kazneno djelo na spomenutoj lokaciji počinili i 1. lipnja ove godine gdje su pritom uz lijekove, otuđili i sanitetski materijal te druge predmete.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 10 tisuća kuna. Pretragom doma koji počinitelji koriste na području Opatije otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, oboje osumnjičenika je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem.

foto: pixabay

Tagovi: krađa, Lijekovi, policija, provalili, ukrali, zdravstvena ustanova,