Policajac izvan službe izazvao incident?

Kriminalističko istraživanje je u tijeku pa policija ne otkriva detalje

Policijski službenici Policijske postaje Krk provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja koji se dogodio 23. veljače 2019. godine oko 3 sata, za vrijeme javnog okupljanja, odnosno maškarane zabave u Vitezovićevoj ulici u Vrbniku.

Prema za sada prikupljenim saznanjima, na javnom okupljanju “Maškare 2019 Vrbnik” došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je sudjelovao veći broj osoba, među kojima je bio i policijski službenik Policijske postaje Krk u to vrijeme izvan službe. U navedenom događaju su lakše tjelesne ozljede zadobili 28-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji policijski službenik, a liječnička pomoć im je pružena u Domu zdravlja Krk.

Kriminalističko istraživanje je još u tijeku, no prema za sada utvrđenim činjenicama protiv šest osoba koje su narušavale javni red i mir, a među kojima je i policijski službenik, slijedi podnošenje optužnih prijedloga mjerodavnom prekršajnom sudu.

Također, s obzirom na sudjelovanje u ovom događaju, slijedi i utvrđivanje disciplinske odgovornosti navedenog policijskog službenika.

(PU primorsko-goranska)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: incident, istraga u tijeku, izvan službe, policajac, policija,