“Policajac moj prijatelj” – policija u vrtiću

Policija opet u akciji - ali ova će vam se svidjeti!

  • Lifestyle
  • Objavljeno 12.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U sklopu višegodišnje suradnje Policijske uprave primorsko-goranske i odgojno-obrazovnih ustanova jučer je u riječkom Dječjem vrtiću “Zvjezdice mira” održano predavanje na temu “Policajac moj prijatelj”, piše PU primorsko-goranska.

Predavanju je prisustvovalo 57 polaznika vrtića, od kojih 18 djece predškolske dobi. Zajedno s djecom predavanju su prisustvovale voditeljica vrtića sestra Gracijana Prodan, sestre Ana Plavac i Gordana Zečević te odgajateljice Maja Tadić i Tea Draganić.

Ovom prigodom policijske službenice Odjela prevencije, Policijske uprave primorsko-goranske Antonija Ferenčak i Nives Grčko Kajfeš, upoznale su djecu s policijskom opremom (službena kapa, palica, lisice), policijskim poslovima  i važnošću policijskog djelovanja za sigurnost cjelokupne zajednice.

Osim toga, na djeci primjeren i zabavan način, naglašena je važnost sigurnosti djece u prometu. Djeci su prezentirale reflektirajući policijski prsluk i stop palicu, a djeca su glumila policajca, vozila i pješake te zaustavljala vozila koja su bila u prekršaju.

Također, s djecom su razgovarale i o otisku prsta te zašto je važan u policijskom poslu, a djeca su već od ranije bila upoznata da je za izum otiska prsta zaslužan Hrvat, Ivan Vučetić. Svako dijete  je na dalo otisak svog prsta na obrascu “Moj prvi otisak”, koji im ostaje za uspomenu na učenje i druženje s policijskim službenicama.

Na kraju predavanja djeci predškolske dobi je pokazano službeno vozilo u koje su se s nestrpljenjem i zanimanjem posjeli te je upaljeno svjetlo i sirena na njihovo veliko oduševljenje.

(PU primorsko-goranska)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: "Policajac moj prijatelj", "Zvjezdice mira" vrtić, dječji vrtić, predavanje,