Policija i carina zajedno u kontroli!

Jučer je na nekoliko dionica autoceste Zagreb-Rijeka provedena preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora osoba, vozila i roba!

  • Objavljeno 29.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Jučer između 10 i 12 sati na nekoliko dionica autoceste Zagreb-Rijeka te na državnoj cesti DC3 provedena je zajednička preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora osoba, vozila i roba.  U provedbi akcije sudjelovali su policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, Carinske uprave, Službe za mobilne jedinice Rijeka, prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih cesta i Centra za vozila Hrvatske – piše portal Fiuman.

Tijekom akcije kontrolirano je 58 vozila, od kojih najveći broj teretnih i kombi vozila. Ukupno je zabilježen 21 prekršaj, od čega 18 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Posebno je za istaknuti da je na dionici Delnice-Kikovica u prekršaju zatečeno 14 vozača koji su ovom dionicom  prometovali za vrijeme zabrane prometa zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta (jak vjetar).

ZABILJEŽENI PREKRŠAJI

Od ostalih prekršaja iz spomenutog Zakona, zabilježen je jedan prekršaj pretovara teretnog vozila te tri prekršaja tehničke neispravnosti vozila. U upravljanju tehnički neispravnim vozilima zatečeni su vozači teretnih i osobnih vozila, od kojih su u jednom slučaju utvrđeni istrošeni pneumatici na vozilu, a kod druga dva vozila (osobno i teretno vozilo) utvrđeno je više tehničkih nedostataka. Vozači ovih dvaju upućeni su na izvanredni tehnički pregled i isključeni iz prometa.

Tijekom akcije zabilježena su i dva prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, koje su počinili vozači teretnih vozila. Isto tako, kod putnika u jednom od kontroliranih kombi vozila pronađeno je nekoliko grama marihuane.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su prema važećim propisima.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske će i u narednom razdoblju radi veće sigurnosti prometa na cestama i sprječavanja činjenja prekršaja kontinuirano nadzirati promet na onim dionicama cesta na kojima je na snazi zabrana prometovanja te sankcionirati vozače koji se u to vrijeme kreću tim dionicama.

FOTO: Pixabay

Tagovi: akcija, autocesta zagreb-rijeka, carina, kontrola, policija,