Policijski službenici PP Opatija nagradili učenike

Najbolji literarni radovi učenika na temu borbe protiv ovisnosti

U gradskoj vijećnici Opatija jučer je organiziran prigodni prijem za učenike koji su sudjelovali u natječaju što ga je organizirala Policijska postaja Opatija.

Riječ je o natječaju za najbolje literarne radove učenika na temu borbe protiv ovisnosti koji je u PP Opatija organiziran u studenom prošle 2018. godine tijekom održavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Na prijedlog policijskih službenika za  prevenciju na sudjelovanje u natječaju su  pozvani svi učenici osnovnih škola s područja Liburnije. Na natječaj su pristigla ukupno 33 učenička rada te je stručna komisija izabrala najbolje kojima su jučer u Opatiji i uručene nagrade.

Nagrađeni učenici su :

    1. mjesto – Leon Lekčević, 6A razred OŠ „Drago Gervais“ Brešca
    2. mjesto – Manuela Stipetić, 7B razred OŠ „Viktor Car Emin“  Lovran
    3. mjesto – Aleksandar Maljković, 8B razred OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija

Posebne pohvale dobili su i učenici: Petra Butorac, 4B OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija, Ruta Šimunić, 4B OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija i  Mark Pobar, 4B OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija.

U ime svih policijskih službenika, pohvalnice i nagrade su uručili načelnik Policijske postaje Opatija Tomislav Milković i policijska službenica za prevenciju Marina Sverić.

Nagrađeni učenici dobili su za nagradu po dvije ulaznice za predstavu po vlastitom izboru u Centru Gervais i na Ljetnoj pozornici Opatija te bedž „Grad Opatija – prijatelj djece“. Svečanosti uručivanja nagrada pridružio se i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić koji je nagrađene učenike darivao prigodnom knjigom.

Zahvalnice za sudjelovanje u natječaju literarnih radova dobile su i OŠ „Viktor Car Emin“, OŠ „Drago Gervais“ i OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“  te mentorice profesorice Ivana Matović OŠ“Viktor Car Emin“ Lovran, Serena Calderara Cvjetović, OŠ“Rikard Katalinić Jeretov“Opatija i Tatjana Zbašnik, OŠ “Drago Gervais“ Brešca.

Spremaju se i budući projekti

Na prijemu je tom prigodom načelnik PP Opatija Tomislav Milković zahvalio svim učenicima i njihovim mentorima na sudjelovanju, kao i Gradu Opatiji na podršci, ističući da će policija i nadalje organizirati različite projekte s ciljem ostvarenja visoke razine zaštite i sigurnosti svih građana i turista Opatije, a posebice djece i mladih. Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić je pohvalio ovakav način rada policije  što s najmlađima djeluje na preveniranju i osvješćivanju važnosti zdravog života kod djece i mladih.

foto: PU primorsko-goranska

Tagovi: borba protiv ovisnosti, literarni natječaj, nagrade, ovisnost, radovi, učenici, zahvalnice,