Politehnika proslavila 65. rođendan u Rijeci

Izv. prof. dr. Lidija Runko Luttenberger je izjavila kako je politehnika visoko pozicionirana po pitanju stope zaposlenja nakon studija

  • Lifestyle
  • Objavljeno 09.12.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Prigodnom svečanošću Sveučilište u Rijeci prekjučer je obilježilo 65 godina politehničkog obrazovanja te 57 godina studija tehničkog obrazovanja u Hrvatskoj, a kako je istaknula voditeljica studija politehnike izv. prof. dr. Lidija Runko Luttenberger, riječ je o studiju s vrlo visokom stopom zapošljivosti.

– Zapošljivost naših studenata, kako na preddiplomskoj, tako i na diplomskoj razini je visoka. Poslodavci ih traže već za vrijeme studija, a mogli bi ih zaposliti i puno više nego što ih imamo – kazala je voditeljica.

Kao jednu od prednosti studija istaknula je interdisciplinarnost, navodeći kako je riječ o studiju koji obrazuje inženjere širokog područja, a zbog činjenice da je riječ o studiju iz STEM područja, Runko Luttenberger istaknula je da je time riječ i o studiju koji je od hrvatskog strateškog interesa.

U svom osvrtu na povijest studija istaknula je da studij svoje korijene vuče od 1953. godine kada je u Rijeci osnovana Viša stručna pedagoška škola na kojoj su se obrazovali nastavnici za stručnu, teorijsku i praktičnu nastavu u tadašnjim stručnim školama.

Riječ je o drugom po starosti studiju na riječkim prostorima, jer jedino je stariji pomorski studij.

Izvor: Rijeka Online

Tagovi: politehnika, rijeka, rođendan,