Polovica Istrana cijepljena protiv koronavirusa prvom dozom

Zadovoljstvo s dobrim trendom cijepljenja izrazio je u utorak i istarski župan Boris Miletić, koji smatra da to pokazuje veliku odgovornost građana Istre...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 20.07.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Istarskoj županiji prvom dozom cjepiva protiv koronaviursa procijepljeno je 50 posto građana, čime je Istra pri samome vrhu u Hrvatskoj, pokazuju najnoviji podaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Zadovoljstvo s dobrim trendom cijepljenja izrazio je u utorak i istarski župan Boris Miletić, koji smatra da to pokazuje veliku odgovornost građana Istre.

“Hvala svim građanima koji su se odazvali cijepljenju čime štite i sebe i druge, a sve one koji to još nisu učinili pozivam da se cijepe. Iz pandemije i ove teške situacije koja traje već više od godinu dana, izaći ćemo samo zajedno, pridržavajući se epidemioloških mjera i čim većom procijepljenošću stanovništva”, poručio je župan Miletić, koji se i sam nedavno odazvao na cijepljenje.

Napomenuo je također da je u punom tijeku turistička sezona, a da je Istra ponovno poželjna i sigurna turistička destinacija, što je, rekao je, dodatni razlog da se svi potrude očuvati takvu sliku, kao i održati nisku incidenciju zarazom.

Prema informacijama iz istarskog Stožera civilne zaštite, drugom dozom cjepiva u Istri je procijepljeno oko 41 posto građana.

 

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: cijepljenje, cjepivo, Covid-19, istra, polovica, pri vrhu,