Pomorska policija kod Umaga spasila 86-godišnjeg ribara

Na barci je otkazao motor, a na moru je počelo nevrijeme: bura, kiša i tuča...

Zahvaljujući brzoj intervenciji pomorske policije u ponedjeljak je u umaškom akvatoriju spašen 86-godišnji rekreativni ribolovac kojemu je na 4,5-metarskoj barci otkazao motor te je zbog velikih valova i jakog vjetra bio u životnoj opasnosti, izvijestila je istarska policija – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Oko 15 sati policija je zaprimila dojavu o pozivu u pomoć muškarca s barke na 1,2 nautičke milje od obale Umaga nakon što mu je otkazao motor, a na moru je počelo nevrijeme praćeno jakom burom, kišom i tučom.

Prijetila je opasnost da valovi odnesu barku na otvoreno more i potope je. Dvočlana posada policijskog plovila pomorske policije Pula: zapovjednik Vedran Mijić i upravitelj stroja Dragan Medica odmah su se uputili prema unesrećenom. Do barke su doplovili za 20-ak minuta, uspjeli je privezati uz policijsko plovilo te 86-godišnjeg ribolovca zajedno s barkom doteglili u umašku luku.

Zahvaljujući brzoj intervenciji Mijića i Medice, koji su, unatoč jakom vjetru i lošim meteo uvjetima na moru krenuli u akciju spašavanja, ribar je pošao bez ozljeda.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: akvatorij, barka, bura, motor, policija, ribolovac, umag,