Povećan broj dolaska turista u naš grad!

Broj turista u Rijeci uvelike se povećao u odnosu na prošlu godinu... Najveći broj je stranih turista i mladih ljudi - pregršt je zabavnih sadržaja i bogatog kulturnog programa! Ponosni smo :)

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 07.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Rijeka je prava turistička atrakcija, potvrđuju podaci iz eVisitor informacijskog sustava.

Pregršt zabavnih sadržaja i bogati kulturni programi rezultiraju povećanim brojem, kako stranih tako i domaćih turista.

Rijeka u prvih 10 mjeseci ove godine nastavlja s odličnim turističkim rezultatima, te je tako ostvareno 16% više dolazaka i 23% više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Rijeku su posjetili 142.523 gosta koji su ostvarili turistički promet od 374.648 noćenja – piše Fiuman portal.

Strani turisti ostvarili su 120.459 dolazaka, a domaći turisti 22.064 dolazaka. U usporedbi s istim razdobljem 2017. godine broj stranih dolazaka veći je za 17%, a domaćih za 13%.

Prema podacima iz eVisitor informacijskog sustava, na području grada Rijeke, najviše noćenja ostvarili su državljani Njemačke i Italije. Najviše noćenja, kao i prošle godine,  ostvaruju turisti iz dobne skupine od 19 do 30 godina te ostvaruju udio veći od 25% u ukupno ostvarenim noćenjima.

Privatan smještaj ponovo bilježi najviše noćenja, ukupno njih 194.538 što je više od polovice ukupnog broja noćenja (51,93%). Zatim slijede hoteli, hosteli te ostali objekti u nekomercijalnom smještaju.

FOTO: Pixabay

Tagovi: eVisitor, rijeka, turisti,