Poziv Istranima da se cijepe protiv covida-19

Idućeg tjedna, naime nastavljaju cijepljenje osoba starijih od 18 godina, koje se nisu cijepile protiv covid-19 bolesti, bez zakazanog termina

  • Lifestyle
  • Objavljeno 18.06.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Stožer civilne zaštite i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije poslali su u petak danas javni poziv na cijepljenje protiv covid-19 bolesti.

Idućeg tjedna, naime nastavljaju cijepljenje osoba starijih od 18 godina, koje se nisu cijepile protiv covid-19 bolesti, bez zakazanog termina.

Cijepljenje  će, prema posebnom rasporedu biti moguće na 14 punktova širom Istre. Počinje u ponedjeljak, 21. lipnja u ambulantama u Motovunu i Vižinadi.

Naime, ovog tjedna cijepljenje je bilo moguće samo u Domovima zdravlja istarskih gradova, no idućeg  tjedna to će biti moguće, osim u istarskim gradovima  i u manjim sredinama i tamošnjim ambulantama. Osim u Vižinadi i Motovunu i u Lanišću, Barbanu, Žminju i Grožnjanu.

Mogu se cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene i koje imaju boravište ili prebivalište u Istarskoj županiji i koje imaju zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: cijepljenje, Covid-19, istra, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,