Predavanje Mije Biturajac: Stoička filozofija i dobar život

Projekt popularizacije znanosti Opatija Coffeehouse Debates nastavlja sa aktivnostima u sklopu predavanja mladih znanstvenika

  • Lifestyle
  • Objavljeno 26.06.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Projekt popularizacije znanosti Opatija Coffeehouse Debates nastavlja sa aktivnostima u sklopu predavanja mladih znanstvenika, a ovaj petak, 26. lipnja, s početkom u 19 sati, u prostorijama Udruge “Kulturni front” (M. Tita 42, Opatija) zanimljivo predavanje s raspravom o stoičkoj filozofiji i dobrom životu održat će doktorandica Mia Biturajac.

Suvremeni život pred nas postavlja mnoge izazove te pitanje o tome kako živjeti, a posebice kako živjeti dobro postaje aktualnije nego ikada. Stoička filozofija nam nudi odgovore upravo na ta pitanja učeći nas kako vrtlogu života pristupiti hrabro, mudro i staloženo, kako živjeti u skladu s razumom te kako sačuvati vlastiti integritet.

Mia Biturajac je doktorandica na Filozofskom fakultetu u Rijeci, na doktorskom studiju “Filozofija i suvremenost”. Njezin rad financira Hrvatska zaklada za znanost kroz dva projekta – istraživački projekt ‘Odgovori na antisocijalne osobnosti u demokratskom društvu’ te ‘Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti’. Bavi se popularizacijom filozofije kroz razne medije, kao i kroz radionice u srednjim školama.

Organizatori iz Udruge “Kulturni front” pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i navrate poslušati zanimljivo izlaganje te sudjelovati u raspravi. Zbog mjera sprečavanja širenja epidemije COVID-19, broj sudionika će biti ograničen, a predavanje će se moći pratiti i putem live streaminga na stranicama projekta.

Tagovi: coffeehouse, mija biturajac, opatija, predavanje, projekt,