Predsjednica će pomilovati Huanita!

Predsjednica se oglasila na Twitteru o slučaju Huanita Luksetića...

  • Politika
  • Objavljeno 26.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Iz Ureda predsjednice također se govorilo o slučaju Huanita. Jučer je medijima poslano priopćenje u kojem se komentira mogućnost da predsjednica pomiluje Huanita Luksetića.

“Njegovo zdravstveno stanje je nemjerljivo važan element cijelog slučaja”

“Predsjednica Republike Hrvatske upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića te smatra kako je njegovo zdravstveno stanje nemjerljivo važan element cijelog slučaja”, navodi se u priopćenju poslanom iz Ureda predsjednice.

“Predsjednica Republike Hrvatske ne može automatski pomilovati g. Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik moraju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće Predsjednici Republike Hrvatske”, zaključuje se u priopćenju.

Oglasio se i Živi zid

Živi zid je zatražio u petak poslijepodne od hrvatske predsjednice da pomiluje Huanita Luksetića, oboljelog od multiple skleroze koga je sud pravomoćno osudio na dvije godine zatvora za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je na konferenciji za tisak pred Uredom Predsjednice da je Luksetić uzgajao konoplju kako bi si olakšao tegobe i produžio život, “ali se našao u raljama hrvatskog pravosuđa i raljama neznanja vladajuće stranke koja još ne shvaća da je konoplja lijek”.

“Tražimo od predsjednice da pomiluje Hunaita. Ako je mogla pomilovati jednog Leona Sulića koji je osuđen za pretvorbu i privatizaciju, koji je upropastio ‘Croatiabus’, i zbog kojeg ljudi nisu spavali kad su čuli da ga je pomilovala, može i čovjeka koji si je mislio produljiti život”, rekao je Sinčić te  dodao da su takav dopis uputili predsjednici, a drugi će zagrebački Živi zid uputiti putem Ministarstva pravosuđa.

 

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: huanito luksetić, kolinda grabar kitarović, zatvor,