Predsjednica potpisala pomilovanje Huanita Luksetića

Grabar-Kitarović: "Moram vam reći da se, iskreno, kao čovjek, osjećam jako dobro da ovu ovlast predsjednice Republike mogu iskoristiti na ovaj način"

  • Lifestyle
  • Objavljeno 22.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u petak da je potpisala pomilovanje za Huanita Luksetića, oboljelog od multiple skleroze, a osuđenog za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

“Jutros sam potpisala pomilovanje Huanita Luksetića i poslali smo svu dokumentaciju u Ministarstvo pravosuđa, koje treba izvijestiti gospodina Luksetića, odnosno njegovog pravnog zastupnika, o tom pomilovanju”, rekla je predsjednica Grabar Kitarović u intervju u Hrvatskom radiju u emisiji “S predsjednicom izvan protokola”.

“Moram vam reći da se, iskreno, kao čovjek, osjećam jako dobro da ovu, neću reći privilegiju, ali svakako ovlast predsjednice Republike, mogu iskoristiti u trenucima kada je u pitanju život i kada je u pitanju zdravstveno stanje koje je od primarne važnosti u cijelom slučaju”, dodala je.

Luksetiću, koji boluje od multiple skleroze, krajem siječnja potvrđena je prvostupanjska presuda kojom je osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje marihuane radi prodaje, iako je u svojoj obrani tvrdio da je marihuanu uzgajao zbog proizvodnje kanabisova ulja, koje ublažava simptome te teške bolesti.

Odluka se šalje u Ministarstvo pravosuđa jer je ono temeljem Zakona o pomilovanju dužno obavijestiti podnositelje molbe o odluci predsjednice. Nakon toga odluka se objavljuje u Narodnim novinama.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: huanito luksetić, kanabisovo ulje, kolinda grabar kitarović, marihuana, multipla skleroza, pomilovanje,