Predsjednik riječkoga Gradskog vijeća pisao premijeru, traži pomoć za “3. maj”

 Poropat u pismu navodi da "više nije prihvatljivo čekati usvajanje plana restrukturiranja kako bi plaće normalno krenule" ni čekanje ulaska strateškog partnera.

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 18.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Predsjednik riječkoga Gradskog vijeća Andrej Poropat poslao je u četvrtak predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću pismo sa zamolbom da pomogne Brodogradilištu “3. maj” – da pomogne kako bi Uljanik tom brodogradilištu vratio pozajmicu od 523 milijuna kuna te pri pronalasku strateškog partnera i izdvajanju “3. maja” iz Uljanik grupe.

Poropat ističe da je na zajedničkoj lipanjskoj sjednici primorsko-goranske lŽupanijske skupštine i riječkoga Gradskog vijeća donesen zaključak kojim se od Uprave Uljanika traži da ispuni preuzete obveze i vrati pozajmicu Brodogradilištu “3. maj”. Također ističe da je stanje u “3. maju” sada alarmantno te moli premijera da svojim utjecajem pomogne u realizaciji tog zaključka.

Poropat u pismu navodi da “više nije prihvatljivo čekati usvajanje plana restrukturiranja kako bi plaće normalno krenule” ni čekanje ulaska strateškog partnera.

Smatra da to što je Maksimilijan Percan ostao direktor “3. maja” upućuje na to da se upravljanje Uljanika ne može smatrati prijateljskim prema “3. maju”. Naglašava da su radnici “3. maja”, njihove obitelji i ostali građani ogorčeni i zabrinuti za sudbinu tog brodogradilišta, da im sve teže padaju loše vijesti i špekulacije od kojih se širi panika i bojazan za egzistenciju.

“Unatoč tome što je opstanak ‘3. maja’ jedna od nezahvalnijih i težih političkih tema, za nas riječke političare, bez obzira na stranke i strane kojima pripadamo, ova je tema uvjerljivo na listi prioriteta te se nadam i vjerujem da ćete uzeti u obzir sve napisano i pozitivno odgovoriti na ovu molbu te pomoći ‘3. maju’ da, za početak, dođe do svog novca. Osim toga, molim Vas da pomognete, kao što ste i obećali na sastanku u Rijeci, u pronalasku strateškog partnera te i u izdvajanju ‘3. maja’ iz Uljanik grupe”, ističe Poropat i zaključuje da bi povrat novca omogućio normalizaciju stanja u “3. maju” i olakšao čekanje trajnog rješenja za to brodogradilište.

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: 3. Maj, andrej plenković, andrej poropat, uljanik,