Predstavljen bogat program 2. Riječkog zelenog tjedna

Prilika da saznate nešto novo i budete dio pozitivne promjene!

  • Lifestyle
  • Objavljeno 09.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Najavljen je program „Riječkog zelenog tjedna“ koji će od 13. do 19. svibnja donijeti mnoštvo edukativnih, kreativnih i ekoloških aktivnosti na različitim lokacijama u gradu.

Grad Rijeka i ove godine organizira Riječki zeleni tjedan s ciljem uključivanja aktera koji se na različitim razinama bave provedbom okolišnih politika te svojim radom na konkretan način doprinose očuvanju okoliša, uređenju njegova stanja i edukaciji građana. Ovaj skup događaja zbiva se povodom EU Green Week-a, inicijative Europske komisije za zaštitu okoliša u urbanim sredinama koja se svake godine usredotočuje na neki od aktualnih problema u zelenoj politici. „Primjena okolišnih politika i zakona“ predstavlja ovogodišnju temu, uz moto „Preuzmi inicijativu“.

Program su predstavili Srđan Škunca, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke, Anita Hodak, pedagoginja Prirodoslovnog muzeja Rijeka, te Iva Lulić, stručna suradnica za razvoj i strateška partnerstva u TD Rijeka 2020.

„Ovim programom nastojimo utjecati na stvaranje što veće razine svijesti o važnosti održivog i kvalitetnog okoliša kod naših građana te prikazati konkretne pozitivne učinke okolišnih politika, rješenja i prakse“, rekao je pročelnik Škunca, kazavši kako će u Riječkom zelenom tjednu, uz brojne partnere, sudjelovati deseci prirodoslovnih stručnjaka i volontera.

Među programom izdvojena je serija predavanja koji će se održati u utorak, 14. svibnja u Gradskoj vijećnici, gdje će brojni stručnjaci prezentirati svoja istraživanja na teme ekoloških stanja i politika u Rijeci.

Također, istaknuta su brojna događanja glavnog partnera manifestacije, Prirodoslovnog muzeja Rijeka kao što su predstavljanje Rimskog vrta te otvorenje izložbe „Bioraznolikost riba Jadrana“. U program se ove godine uključilo i TD Rijeka 2020 čiji će RiHub biti domaćin brojnih predavanja i radionica, a najavljene su i ekološke akcije čišćenja parka u istarskoj ulici na Kantridi te Velog vrha.

(Grad Rijeka)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: akcije, edukacija, ekološko, okoliš, otpad, predavanja, riječki zeleni tjedan, zagađenje,