Predstavljena mobilna aplikacija Visit Kvarner

 Aplikacija je zamišljena kao vodič kroz destinaciju, kojom bi se dodatno promovirao turistički brend Kvarnera

Mobilna aplikacija Visit Kvarner, koja će na jednostavan, moderan i intuitivan način budućim korisnicima približiti turističke informacije o Kvarneru, predstavljena je u srijedu u Rijeci.

Projekt mobilne aplikacije osmislila je Javna ustanova “Regionalna razvojna agencija PGŽ” i izradila je u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera i riječkom start-up informatičkom tvrtkom Exevio. Ta tvrtka je razvila informatičku podlogu i strukturu aplikacije.

Aplikacija je zamišljena kao vodič kroz destinaciju, kojom bi se dodatno promovirao turistički brend Kvarnera. Namijenjena je za iOS i Android uređaje s podrškom za male i velike ekrane te na hrvatskome i engleskom jeziku nudi mogućnost jednostavnog pregleda i pretraživanja informacija o Kvarneru. Uz opće informacije o subregijama i pojedinim destinacijama nudi i informacije o prirodnim i kulturnim atrakcijama, smještaju ili tematskim sadržajima poput eno i gastro ponude objedinjene pod Kvarner Gourmet & Food i Kvarner Wines, zatim aktivnosti u prirodi objedinjene pod Kvarner Outdoor ili zdravstveno-turističku ponudu kroz Kvarner Health & Wellbeing.

Tu je i kalendar s aktualnim događanjima, od kojih su na glavnom zaslonu aplikacije izdvojena ona koja su posebno preporučena te informacije o prognozi vremena prema trenutnoj lokaciji na kojoj se korisnik nalazi. S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom, aplikacija nudi i informacije o nacionalnoj oznaci sigurnosti “Safe Stay in Croatia”, rečeno je na konferenciji za novinstvo.

Osobitosti aplikacije su mogućnost filtriranja sadržaja prema interesima korisnika (po regiji ili trenutnoj udaljenosti ili prema kategoriji događanja), mogućnost dodavanja događanja u privatne kalendare, upute za dolazak do lokacije pješice, javnim prijevozom ili automobilom.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov ustvrdila je da je cilj aplikacije brzo i jednostavno gostu koji je već u destinaciji olakšati i preporučiti što posjetiti.

“Kako bi informacije bile pravovremene i ažurne, aplikacija je izravno povezana sa službenim portalom Turističke zajednice Kvarnera s kojeg preuzima događanja”, rekla je Peršić Živadinov.

“Primjetno je da su se od prošle godine jako promijenili trendovi potražnje, motivi i interesi gostiju te sam način putovanja. Upravo prema tome promijenili su se i naši kanali, načini djelovanja i promotivne aktivnosti, te smo zaista puno truda uložili od početka godine kako bismo virtualno dočarali doživljaj Kvarnera”, rekla je direktorica TZ Kvarnera.

Ravnatelj Javne ustanove „Regionalna razvojna agencija PGŽ“ Vedran Kružić istaknuo je da aplikacija predstavlja doprinos transformaciji turističkog sektora primjenom digitalnih tehnologija.

To je prva regionalna digitalna destinacijska platforma u Hrvatskoj s namjerom povezivanja ukupne turističke ponude, atrakcija te prirodnih kulturnih znamenitosti svih mikroregija s posjetiteljima na način da proaktivno predstavlja i informira te poziva posjetitelje nudeći im događaje, sadržaje i atrakcije, rekao je Kružić.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: aplikacija, kvarner, mobilna aplikacija, turizam, visit kvarner,