Predstavljene kandidatkinje Izbora kraljice Riječkog karnevala

18. siječnja, s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti, Riječki karneval dobit će dvadeset i četvrtu predstavnicu, a maškare će preuzeti ključ Grada.

  • Kultura
  • Objavljeno 16.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Tradicionalna uvodna priredba Riječkog karnevala, Izbor kraljice i primopredaja ključa Grada, najavljena je danas na konferenciji za medije u Salonu Grada – 18. siječnja, s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti, Riječki karneval dobit će dvadeset i četvrtu predstavnicu, a maškare će preuzeti ključ Grada.

Tehnički realizator Izbora kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada, Vjeko Alilović, u društvu devet kandidatkinja za „zlatni plašt“, najavio je što nas sve očekuje ovaj petak u Dvorani mladosti. Već uigrani voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, vodit će nas kroz bogati zabavni program tijekom cijele večeri. Za dobar štimung pobrinut će se Plesna grupa Flame i poznati DJ Tommy.

Ovogodišnje kandidatkinje, u pratnji svojih karnevalskih grupa, odmjerit će snage i uzeti titulu one najšarmantnije i pritom se pobrinuti da sve posjetitelje jako dobro zabave. Kako bi dobila „Zlatni plašt“ buduća Kraljica mora brojnoj publici dokazati svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se mora iskazati svojim šarmom, plesnim i glazbenim umijećem.

Kandidatkinje za ovogodišnju kraljicu karnevala su: Patricia Vlastelin, Zijat, sost, tancat i pit – Matulji, Mia Hodak, Udruga „Halubajke“ – Viškovo, Dajana Jurčić, Mesopustari Kraljevice, Lucija Kovačević, Kunpanija z Halubja – Viškovo, Franka Medarić, K.U. Vežgani – Cres, Peér Bilobrk, K.G „Špažićari“ Kostrena, Nevia Stanić, Karnevalska udruga „Vavek parićani“ – Matulji, Manuela Smoljan, K.U. Pom – F – Ri – Rijeka i Nikol Marelja-Bošnjak, Mesopusna kumpanija Grad Grobnik.

Uz Izbor kraljice Riječkog karnevala, tijekom riječkog „petog godišnjeg doba“ Grad će dobiti i potpuno novu vlast. Glavnu ulogu u primopredaji ključa Grada imat će, zamjenik gradonačelnika, Marko Filipović koji će s punim povjerenjem ključ Grada Rijeke prepustiti Meštru Toniju i maškarama sve do 3. ožujka. Nakon predaje vlasti i krunidbe nove Kraljice, fešta u Dvorani mladosti se nastavlja uz Plesnu grupu Flame i DJ Tommy-a.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su po 25,00 kn u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.

Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, kratko je najavila i ostale programe u karnevalskom tjednu pred nama. Sutra, 17. siječnja s početkom u 18 sati Riječki karneval i službeno započinje dizanjem pusta i karnevalske zastave ispred Doma Pašac, ispred Doma kulture Pehlin te ispred Doma Zamet. Na Pašcu i na Zametu će se plesati svakog vikenda tijekom Karnevala. Maškarani tanci u Domu Pašac počinju ovaj petak 18. siječnja u 21 sat, a Pusni tanci va Domu Zamet u subotu 19. siječnja u 19 sati. Na brodu Marina se u subotu 19. siječnja od 20 sati održava već tradicionalna Noć krinolina KU Veseli oldtimeri, koja je i ove godine humanitarna, pa će sav prihod od ulaznica koje se prodaju ići Sigurnoj kući Udruge U.Z.O.R. Voditeljica razvoja proizvoda Boban – Štiglić najavila je i Paški karneval po prvi puta u Rijeci 26. siječnja s početkom u 17 sati na riječkom Korzu. Također podsjetila je i na već tradicionalno bogat program Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca tijekom cijelog Karnevala.

Meštar Toni i još uvijek aktualna kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran pozvali su sve da dođu u petak u Dvoranu mladosti i da podrže sve kandidatkinje i naravno da navijaju za svoju favoritkinju. Kako bi i ove godine Mešar Toni ispunio sve svoje karnevalske obveze na vrijeme Adria P.A. Škurinje ustupila mu je službeno karnevalsko vozilo, a ključeve automobila predao je Ivan Blažević iz Adria P.A.

Tagovi: grad rijeka, kraljica karnevala, riječki karneval,