Prekršajni rekorderi: najveća brzina 201 km/h, najveća koncentracija alkohola 2,26 g/kg

S kime je to sve policija pročavrljala ovog vikenda?

  • Lifestyle
  • Objavljeno 11.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Ovog vikenda policija je na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet radi prevencije prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, kako su i najavili nekoliko dana ranije, prenosimo s PU primorsko-goranska.

Sveukupno je zabilježen 381 prometni prekršaj, i to: 98 prekršaja prekoračenja brzine, po 46 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 155 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina 201 km/h, najveća koncentracija alkohola 2,26 g/kg

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je 8. veljače u 16:47 sati u blizini vijadukta Zečeve drage vozaču koji se iz smjera Zagreba prema Rijeci kretao brzinom od 201 km/h unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.

Narednog dana, 9. veljače u 16:05 sati kod tunela Hreljin posada policijskog presretača zastavila je 33-godišnjeg vozača koji se od Kraljevice prema Rijeci kretao brzinom od 147 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 80 km/h. Novčano je sankcioniran kaznom u iznosu 3.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije na rok od mjesec dana.

U istom razdoblju alkotestiran je 241 vozač, a najveći broj vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola, njih 13 je bilo u dobi između 25. i 30. godine živote. Najveća koncentracija alkohola od 2,26 g/kg izmjerena je 40-godišnjem vozaču zaustavljenom 10. veljače oko 1:15 sati na području Krasice. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije.

Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda

U počinjenju ukupno 13 prometnih prekršaja policija je zatekla i osam recidivista, osoba koje su od ranije evidentirane kao počinitelji prometnih prekršaja, a trojica od njih su zadržana u službenim prostorijama.

Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

(PU primorsko-goranska)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: policija, prekoračenje brzine, prekršaji, PU primorsko goranska, u alkoholiziranom stanju,