Premijera predstave “Lolipop”

Tekst za predstavu, koja ima elemente stand-up nastupa i performansa, a bavi se pitanjem seksualnosti danas, izvedena je u četvrtak premijerno u sklopu programa Zajc Lab HNK Ivana pl. Zajca

  • Kultura
  • Objavljeno 11.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Monodrama “Lolipop”, zajednički projekt dramaturginje Nataše Antulov i glumice Aleksandre Stojaković Olenjuk, izvedena je u četvrtak premijerno u sklopu programa Zajc Lab HNK Ivana pl. Zajca u prostoru Delta 5 u Rijeci.

Tekst za predstavu, koja ima elemente stand-up nastupa i performansa, a bavi se pitanjem seksualnosti danas, napisale su zajedno obje autorice, a izvodi je Stojaković Olenjuk.

Antulov i Stojaković Olenjuk su 2013. godine zajedno priredile predstavu “Pristajanje” u produkciji riječke udruge “Drugo more”.

Nataša Antulov diplomirala je dramaturgiju izvedbe na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a radi kao dramaturginja u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Uz to, predaje na studiju Gluma i mediji Akademije za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Aktivna je i kao redateljica, dramaturginja i dramska autorica. Aleksandra Stojaković Olenjuk školovala se na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu te je članica dramskog ansambla riječkoga HNK i vanjska suradnica studija Gluma i mediji.

Oblikovatelj svjetla je Alan Vukelić a skladatelj Saša Predovan. Nakon premijere, predstava “Lolipop” će se igrati 11. i 12. te 15 i 16. siječnja

Tagovi: hnk rijeka, lollipop, predstava,