Premijerno izveden veliki književni hit ‘Mali princ’

Mi bismo 'Malog princa' mogli pročitati stotinama puta, volite li vi ovu knjigu? :)

  • Kultura
  • Objavljeno 30.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u koprodukciji s Lutkovnim gledališčem Ljubljana premijerno je u utorak izvelo predstavu “Mali princ – Pjesma o ljubavi”, Jere Ivanc po motivima Antoinea de Saint-Exuperyja.

Riječ je o predstavi namijenjenoj djeci i mladima starijima od 12 godina. Nije klasična lutkarska predstava, nego igrana dramska s dvoje glumaca na sceni, Tilenom Kožameljem iz riječkoga GKL i Zalom Anom Štiglic iz ljubljanskog Lutkovnog gledališča. Ova autorska interpretacija proizašla je iz knjige sjećanja supruge Antoina de Saint-Exuperyja, Consuelo, u kojoj opisuje njihov zajednički život. Tako Kožamelj i Štiglic kroz elemente priče o Malom princu i Ruži, Zmiji i Lisici oslikavaju ujedno odnos supružnika de Saint-Exupery.

U predstavi važnu ulogu imaju i video projekcije dvoje glumaca na mrežastom prozirnom materijalu pred pozornicom, nalik na holograme koji djeluju kao likovi iz drugih razina svijesti.

Redateljica predstave je Yulia Roschina, dramaturginja Staša Prah, scenografkinja i kostimografkinja Vasilija Fišer, autorica glazbe, zvučnih efekata i video projekcija Mateja Starič a koreografkinja Magdalena Reiter.

Premijera u Ljubljani bila je 17. siječnja.

Predstava je postavljena kao dio potprograma „Priče s krova“ programskog pravca Dječja kuća projekta EPK 2020 u Rijeci.

FOTO: Pixabay ilustracija

Tagovi: epk, gradsko kazalište lutaka rijeka, mali princ, predstava,