Preregulacija prometa na Trsatu na blagdan Vele Gospe

Zabrana prometa se ne odnosi na vozila hitnih i interventnih službi, autobuse javnog gradskog prijevoza, vozila s oznakom pristupačnosti, taksi vozila i vozila s važećim akreditacijama...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 13.08.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U nedjelju, 15. kolovoza, na blagdan Vele Gospe, na Trsatu će od 6.00 do 22.00 sata vrijediti posebna prometna regulacija.

Na blagdan Vele Gospe od 6.00 sati do 22.00 sata za promet se na Trsatu zatvaraju Šetalište Joakima Rakovca od raskrižja kod bistroa Paris/Kalorija/, Radićeva ulica, ulica fra Serafina Schona, ulica Drage Šćitara od raskrižja s Marohnićevom ulicom do ulice fra Serafina Schona, Frankopanski trg te ulica Slavka Krautzeka od Frankopanskog trga do raskrižja s Marohnićevom ulicom.

Do Trsata javnim prijevozom ili taksijem

Zabrana prometa se ne odnosi na vozila hitnih i interventnih službi, autobuse javnog gradskog prijevoza, vozila s oznakom pristupačnosti, taksi vozila i vozila s važećim akreditacijama.

Vozila s akreditacijama i taksi vozila moći će do Svetišta Majke Božje Trsatske dolaziti isključivo smjerom Mihanovića ulica – Marohnićeva ulica – ulica Drage Šćitara – Ulica fra Serafina Schona.

Besplatan javni gradski prijevoz do Trsata

Autotrolej za građane osigurava besplatan prijevoz na linijama 2 i 8 te turističkim autobusom koji prometuju do Trsata.

Linija broj 2 prometovat će po voznom redu za radni dan. Po potrebi uvodit će se i dodatni polasci linije 2 koji će kretati sa Žabice.

Na liniji broj 8, koja će prometovati će po nedjeljnom voznom redu, umjesto uobičajenog mini busa vozit će veći solo autobusi.

Turistički autobus će prometovati po svom redovnom voznom redu.

Autobusi se neće zaustavljati na stanici kod ulaska u trsatsku crkvu, već na stanici kod Dvorane mladosti.

Mole se svi posjetitelji da se pridržavaju epidemioloških mjera, dezinficiraju ruke i nose maske, te, ukoliko je to moguće, svetište posjećuju u jutarnjim satima.

Policija poziva na oprez i toleranciju u prometu

Policijska uprava primorsko-goranska napominje kako se u nedjelju, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe i tijekom vikenda očekuje se pojačan promet, kako na autocestama  tako i na prilaznim cestama prema svetištima, pa tako i prema Svetištu Majke Božje Trsatske.

Dio hodočasnika će se uputiti prema svetištima tijekom noći i ranih jutarnjih sati pješice, radi čega se vozači pozivaju na povećani oprez u odnosu na pješake, a pješake da se kreću pločnikom ili uz krajnji rub ceste te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.

Uoči blagdana, na sam blagdan Velike Gospe i u nastavku vikenda policija će pojačano nadzirati promet te poduzimati mjere i radnje radi zaštite svih sudionika u prometu.

Stoga pozivaju vozače na strpljenje, međusobno tolerantno ponašanje i strogo pridržavanje prometnih propisa: od ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, nekorištenja mobitela u vožnji i nekonzumiranja alkoholnih pića.

foto: Grad Rijeka

Tagovi: blagdan, blagdan vele gospe, promet, regulacija, regulacija prometa,