Primorsko-goranska županija: I na maškarama ograničavanje okupljanja

Riječ je o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, koje su na snazi do 31. siječnja ove godine...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 22.01.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije podsjeća u priopćenju za javnost, odgovarajući na mnoge upite vezane uz maškarane povorke i druge karnevalske događaje, da su i dalje na snazi mjere ograničavanja okupljanja i pridržavanja razmaka.

Riječ je o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, koje su na snazi do 31. siječnja ove godine.

Prema toj odluci, dopušteni su javni događaji i skupovi na kojima na jednome mjestu može biti do 25 osoba, pri čemu razmak među njima mora biti najmanje metar i pol na otvorenome ili dva metra u zatvorenom prostoru.

Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, inspektori državnog inspektorata, policijski službenici i civilna zaštita grada ili općine, ovisno o mjestu nadzora, kontrolirat će poštuju li se te epidemiološke mjere i broj ljudi na skupovima, stoji u priopćenju.

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije poručuje da podupire karnevalske običaje i tradiciju toga kraja, ali uz poštovanje svih mjera, za što je odgovoran organizator manifestacije.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: epidemiološke mjere, karneval, maškare, povorke, stožer pgž,