Pripazite na svoje pse! Kraj Poreča velik broj uginulih ljubimaca zbog otrova?!

Pripazite na plave kockice otrova...

  • Crna kronika
  • Objavljeno 30.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Žena je na javnoj površini u Ulici Agava u Červar Portu šetala psa koji je pojeo nepoznatu plavu tvar. Budući da je posumnjala da je riječ o otrovu, odvela je psa veterinaru koji mu je pružio zdravstvenu pomoć te je utvrdio da se radi o trovanju.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti ovog događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem, a izvidi se provode i temeljem saznanja s internetskih portala o trovanju pasa i mačaka u okolici Poreča. Kako javlja web portal Parentium, u proteklih 15 dana u Kosinožićima kraj Poreča je od postavljenog otrova uginulo više od 15 mačaka.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom šetnje pasa te da ne puštaju svoje ljubimce s povodca.

Ujedno pozivamo građane ukoliko uoče sumnjive tvari da ih ne diraju, već da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192. Također, ukoliko pas pojede sumnjivu tvar te pokazuje simptome trovanja, pozivamo vlasnike da obavijeste policiju kako bi se sumnjiva tvar izuzela te da svoje kućne ljubimce odmah odvedu veterinaru – piše portal Regional Express.

FOTO: Pixabay

Tagovi: kućni ljubimci, otrov, plava tvar, policija, poreč,