Pritvoren zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja

Pronađen je cijeli aresenal oružja i streljiva...

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta te I i II policijske postaje Rijeka proveli su složeno višemjesečno kriminalističko istraživanje kojim su obuhvaćena četiri hrvatska državljana te državljanin Bosne i Hercegovine s privremenim boravkom u RH.

Od navedenih osumnjičenika, policija 32-godišnjeg hrvatskog državljanina sumnjiči da je počinio ukupno tri kaznena djela, i to dva djela nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te jedno krivotvorenje novca u stjecaju s kaznenim djelom prijevara.

Dodao je pritom da je u koordinaciji s Općinskim Državnim odvjetništvom u Rijeci, a temeljem naloga suca istrage Istražnog centra Županijskog suda u Rijeci, provedena pretraga doma, vozila i drugih prostora koje osumnjičenici koriste na području Rijeke, prilikom čega je pronađena veća količina oružja i streljiva, a koje je počinitelj nedozvoljeno posjedovao.

Od oružja je pronađeno vojno oružje (tri automatske puške „Crvena zastava“ i tri zračne puške velikih kalibara, kao i jedan pištolj marke Zbrojovka, češke proizvodnje) te više od 100 komada različitog streljiva. Pritom su pronađeni i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem navedenih, ali i kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta zbog kojih se nastavlja s kriminalističkim istraživanjem. Osumnjičeni 32-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku. Ostaloj četvorici utvrđeno je počinjenje istog kaznenog djela iz čl. 331 i kazneno djelo teške krađe, te će protiv njih biti podnijeta kaznena prijava redovnim putem. Jedan od navedenih počinitelja je i prekršajno prijavljen zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Načelnik Robert Tomac je i ovom prilikom pohvalio sve djelatnike kriminalističke policije na njihovom predanom djelovanju te izvrsnu suradnju s policijskim službenicima policijskih postaja i drugih ustrojstvenih jedinica ove Policijske uprave kojom pridonose uspješnosti rješavanja brojnih kriminalnih radnji.

foto: PU primorsko-goranska

Tagovi: kriminalističko istraživanje, oružje, policija, streljivo,