Program vježbi za građane „Škola zdravog disanja“

"Škola zdravog disanja“ je program vježbi joga disanja namijenjen prvenstveno post COVID-19 pacijentima s respiratornim i drugim tegobama, ali i svim ostalim zainteresiranim građanima

  • Lifestyle
  • Objavljeno 18.06.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U vanjskom prostoru Hostela Dharma i Dvorane kulture „Joga u svakodnevnom životu“ na Pećinama predstavljen je novi program vježbi za građane „Škola zdravog disanja“.

“Škola zdravog disanja“ je program vježbi joga disanja namijenjen prvenstveno post COVID-19 pacijentima s respiratornim i drugim tegobama, ali i svim ostalim zainteresiranim građanima koji žele naučiti kako unaprijediti svoje fizičko i mentalno zdravlje.

Predstavljanju projekta prisustvovali su Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Snježana Juričić, dipl. med. tehn., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Rijeka, Maja Stošić, dr.med., instruktor joge i predsjednica udruge Joga u svakodnevnom životu i Sandi Bujan Cvečić, predsjednica Koordinacije bolesnika i udruga bolesnika.

Tom prilikom dr. Stošić je naglasila kako je program osmišljen s ciljem pomoći ljudima da nauče prirodan način disanja, budući da odrasli ljudi najčešće dišu nepravilno, kratko i plitko. Pravilnim disanjem mogu se olakšati, umanjiti ili otkloniti tegobe post-COVID razdoblja, no i svi drugi građani, koji nisu preboljeli COVID mogu imati koristi od učenja pravilnog disanja, poboljšavajući na taj način svoje cjelokupno fizičko i mentalno zdravlje.

„Škola zdravog disanja“ održavat će se svakog petka u Dvorani kulture „Joga u svakodnevnom životu“ i besplatna je za sve građane, a prijave se primaju na rijeka@yogaindailylife.org ili na br. mob.: 091/ 911 1370

Inicijator i provoditelj programa „Škole zdravog disanja“ je udruga Joga u svakodnevnom životu i provodi se u sklopu projekta „Rijeka – zdravi grad“, uz podršku i partnerstvo Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Koordinacije bolesnika i udruge bolesnika te Grada Rijeke.

foto: Grad Rijeka

Tagovi: disanje, rijeka, škola zdravog disanja, vježbanje, vježbe, vježbe disanja,